VIDEO Jokiću rekli da ima triple-double prosjek. Reakcijom je nasmijao cijelu dvoranu

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ i njegovi Denver Nuggetsi sinoć su imali slobodnu večer, ali zahvaljujući porazu Memphisa od Portlanda, dodatno su se učvrstili na vodećem mjestu Zapada. S omjerom 35-16 imaju tri utakmice prednosti nad Grizzliesima na vrhu konferencije.

Najzaslužniji za takvo stanje je, naravno, upravo Jokić, koji bi lako mogao na kraju sezone osvojiti treću uzastopnu nagradu za MVP-ja, što je u NBA povijesti dosad uspjelo samo Billu Russellu, Wiltu Chamberlainu i Larryju Birdu. Osim pobjeda, u prilog mu ide i statistika. 

Podigao prosjek na 10.0 asistencija

Iako postiže manje poena nego u prethodne dvije MVP sezone, što je i razumljivo s obzirom na oporavak ozlijeđenih Murraya i Portera, ima najveći prosjek asistencija u karijeri, a nakon pobjede nad New Orleans Pelicansima u utorak podigrao ga je na 10.0, što znači da trenutačno bilježi triple-double prosjek - 25.1 poen, 11.1 skok i 10.0 asista.

Trostruko-dvoznamenkasti prosjek u NBA povijesti imala su samo dva košarkaša - Oscar Robertson davne 1961./62. te Russell Westbrook četiri puta (2016.-2019., 2020./21.). Robertson je u toj sezoni proglašen MVP-jem, baš kao i Westbrook u prvoj sezoni u kojoj je to učinio.

A što Jokić misli o tom ostvarenju?

Iako će, zadrži li ovakve brojke do kraja sezone, ostvariti nevjerojatno povijesno dostignuće, Jokića nije ni najmanje briga za to, što se vidjelo po njegovoj reakciji kad ga je novinar obavijestio da je došao do triple-double prosjeka. "Uuuuuuu", odgovorio mu je Jokić, ne mijenjajući kameni izraz lica, čime je izazvao smijeh u dvorani za press-konferenciju.

Ipak, bit će mu to jaka referenca za potencijalnu treću uzastopnu MVP-a, ali još jača je vodeća pozicija Nuggetsa na Zapadu. Prvo mjesto u konferenciji i triple-double prosjek praktički mu garantiraju pobjedu u utrci za najveći individualni trofej. No, sudeći prema reakciji, njemu je na pameti samo onaj momčadski - naslov prvaka.