VIDEO Alba plakao na oproštaju od Camp Noua. Odlazi kao legenda Barcelone

Foto: EPA

BARCELONA je na stadionu Camp Nou pobijedila Mallorcu 3:0 u pretposljednjem, 37. kolu La Lige, a Jordi Alba (34) je u 81. minuti napustio teren te se oprostio od navijača katalonskog kluba. Fantastični lijevi bek godinama je bio prvotimac Barcelone koju će napustiti na kraju sezone nakon što je u njoj proveo 11 godina.

Španjolac je plakao te uz pljesak domaćih i gostujućih igrača i gotovo 90 tisuća navijača izašao iz igre. Alba neće produljiti ugovor i pokušat će pronaći novi klub kada postane slobodan igrač. On je dijete Barcelone, a do prve momčadi morao je zaobilaznim putem, preko Cornelle, Gimnastica i Valencije, koja ga je u Kataloniju prodala za 14 milijuna eura.

Postao jedan od najboljih bekova na svijetu

U Barceloni se etablirao kao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu i kod svakog je trenera bio standardni član prvog sastava, kao i u reprezentaciji. Za Barcelonu je odigrao 459 utakmica, zabio 27 golova te skupio 99 asistencija u svim natjecanjima.

Osvojio je sve što se osvojiti moglo s Barcelonom, bio je prvak Europe 2015. godine, šest puta prvak Španjolske, pet puta je osvojio Kup kralja, jednom Svjetsko prvenstvo klubova, jednom UEFA-in Superkup te četiri puta španjolski Superkup.

VIDEO: Arena Sport

Fati zabio dva, a Gavi jedan gol

Ansu Fati bio je dvostruki strijelac Barcelone protiv Mallorce. Pogodio je u prvoj i 24. minuti, a konačni rezultat postavio je Gavi u 70. minuti. Barcelona je ranije osigurala naslov prvaka Španjolske, a sezonu domaćeg prvenstva zaključit će gostovanjem kod Celte Vigo.