VIDEO Nakon 19 godina ušli u Ligu prvaka pa objavili video s Mr. Beanom

Foto: Screenshot/X

NAKON što su sinoć odigrane posljednje utakmice play-offa Lige prvaka, poznato je kojih će 36 klubova igrati u ovosezonskom izdanju elitnog europskog klupskog natjecanja. Ždrijeb glavne faze Lige prvaka održat će se danas u 18 sati u Monte Carlu. Televizijski prijenos bit će na kanalima HRT 2 i Arena Sport 1, dok ćete tekstualni prijenos moći pratiti na Indexu.

Češki prvak Sparta Prag se vraća u Ligu prvaka nakon 19 godina. U play-offu su izbacili švedski Malmo s ukupnih 4:0 (2:0, 2:0), a prije toga su izbacili rumunjski FCSB (ukupno 4:3) i irski Shamrock Rovers (ukupno 6:2). U posljednjih 19 godina su čak devet puta zapeli u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali sada su ih napokon uspjeli proći.

Na originalan način objavili svoj povratak u Ligu prvaka

Posljednji put su Ligu prvaka igrali u sezoni 2005./2006., kada su u skupini sa švicarskim Thunom, Ajaxom i Arsenalom osvojili dva boda. Još uvijek im je aktivan niz od 14 utakmica bez pobjede u Ligi prvaka, od čega su upisali 10 poraza, a zadnji put su slavili protiv Lazija kod kuće 1:0 u sezoni 2003./2004.

Sparta je na originalan način proslavila i najavila svoj povratak u Ligu prvaka nakon dugog čekanja. Objavili su video na društvenim mrežama koji je zapravo isječak iz dugometražnog filma s popularnim komičnim likom Mr. Beanom. On u videu predstavlja Spartu, ukrcava se na avion i automatski kreće prema ekonomskoj klasi, koja u videu predstavlja Europa ligu. Stjuardesa ga upozori da ima kartu za prvu klasu (Ligu prvaka), na što se on počinje rugati onima koji nisu ušli i odlazi sjesti na mjesto koje je predviđeno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.