LIONEL MESSI

VIDEO Navijači Messijeva prvoga kluba organizirali paradu da ga nagovore da se vrati

Foto: Reuters

LIONEL MESSI traži novi klub nakon što je najavio odlazak iz Barcelone, a najrealnije je da će karijeru nastaviti u Manchester Cityju.

Argentinac se navodno već čuo s Pepom Guardiolom koji ga je nagovorio da dođe na Etihad, a Messi je njegovu ponudu prihvatio. No, još ništa nije gotovo budući da se klubovi tek moraju dogovoriti oko odštete, a Messi se razići s Barcelonom.

U puno romantičnijem raspletu navijači Newell's Old Boysa nadali su se da će se Messi možda vratiti kući i karijeru završiti u klubu u kojem je sve počelo. Kako bi ga nagovorili da se vrati, navijači Newell'sa organizirali su paradu u Rosariju te zastavama i pjesmom poručili Messiju da je i više nego dobrodošao.

Na ulicama se skupilo nekoliko tisuća navijača Newell'sa, šesterostrukog prvaka Argentine, koji su na ulicama iz automobila palili dimne bombe i baklje. Prodavale su se i prigodne kape s Messijevim likom i bojama Newell'sa.

Messi, koji je rođen u Rosariju, došao je u Newell's sa šest godina i postao je glavni igrač strašne gerenacije koja je bila praktički nepobjediva u juniorskim konkurencijama. Messi je zabio oko 500 golova za Newell's prije nego što mu je dijagnosticiran nedostatak hormona rasta.

Newell's je njegovu ocu obećao financijsku pomoć za liječenje koje je stajalo 1000 dolara mjesečno, ali je odustao. Messija je želio uzeti River koji je nudio pomoć, ali je Argentina ubrzo upala u golemu recesiju zboga čega su klubovi rezali sve troškove i River je odustao.

Tada se pojavila Barcelona koja ga je dugo pratila i koja ga je kao 14-godišnjaka s čitavom obitelji preselila u Španjolsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.