VIDEO Nijemci bijesni zbog penala koji je skrivio Hrvat: "Kakve su ovo gluposti?!"

Screenshot: Sportklub

DARMSTADT i Borussia Mönchengladbach odigrali su 3:3 u ludoj utakmici četvrtog kola Bundeslige. Darmstadt, novi prvoligaš, vodio je 3:0 nakon prvog poluvremena, a jedan od golova postigao je hrvatski stoper Matej Maglica, koji je ovog ljeta stigao na posudbu iz Stuttgarta. 

Maglica je u 24. minuti poentirao glavom, što mu je bio prvi gol u Bundesligi, koji možete vidjeti ovdje. Povratak Borussije započeo je u 49. minuti, kada je Maglica rukom dotaknuo loptu u šesnaestercu. Glavni sudac Timo Gerach nakon VAR-provjere dao mu je direktan crveni karton. Brojčano oslabljeni Darmstadt do kraja je primio tri gola i propustio doći do prve pobjede u sezoni. Umjesto toga, osvojio je prvi bod, ali je i dalje u zoni ispadanja, na 17. mjestu u konkurenciji 18 klubova.

Darmstadt je bijesan zbog penala i crvenog kartona Maglice

Čelni ljudi Darmstadta bijesni su zbog dosuđenog kaznenog udarca, a posljedično i isključenja Maglice. Snimku kontroverznog penala pogledajte ovdje. Hrvatski stoper bio je u borbi za loptu sa suparničkim napadačem Tomašom Čvančarom.

Loptu je slučajno, u trku, dok je skakala, dotaknuo rukom. Gosti nisu tražili kazneni udarac niti je Gerach pokazao na bijelu točku. Međutim, nakon što je pogledao snimku, promijenio je odluku i dosudio penal te isključio Maglicu.

Glavni sudac je nakon utakmice objasnio svoju odluku za DAZN. "Diskutabilno je je li igrač Borussije kontrolirao loptu. Po meni je ovo čista situacija za postizanje pogotka. Stoga sam se odlučio pokazati crveni karton", rekao je Gerach. 

"Kakve su to gluposti?!"

Predsjednik Darmstadta Rüdiger Fritsch ne slaže se s Gerachom. "Lopta bi promijenila putanju da ju je dirao rukom. No ona je odletjela ravno prema dolje. Ne mogu ovo shvatiti. Kakve su to gluposti?!" pitao se Fritsch, prenosi Bild.

Maglica je također dao izjavu i poručio da nije loptu dirao rukom. Njegov trener Torsten Lieberknecht komentirao je situaciju nakon što su mu pokazali snimku. "Čini se da je loptu dirao rukom. No crveni karton i kazneni udarac su pretjerani. Utakmica je promijenila smjer", smatra Lieberknecht.

Trener Borussije Mönchengladbach Gerardo Seoane smatra kako njegova momčad ne bi imala šanse vratiti se da nije dobila kazneni udarac i da Maglica nije isključen.

Pročitajte više