Video - Oproštaj u njegovom stilu: Tino Asprilla nogomet napustio uz suze, žene i zlatni tepih


U SUBOTU se u Medellinu službeno od aktivnog igranja nogometa oprostio ponajbolji kolumbijski nogometaš svih vremena, Faustino 'Tino' Asprilla (40).

Bivši igrač Atletica iz Medellina, Parme, Newcastlea, Palmeirasa i Fluminensea, pred glavnu je tribinu stadiona na kojem je počeo profesionalnu karijeru stigao u limuzini, odjeven u smoking, a pred njim su prema travnjaku rasprostrli zlatni tepih. 

"Stadion Atanasio Girardot budi moja najranija i najljepša sjećanja, obzirom da sam na njemu kao 22-godišnjak 1991. godine osvojio prvi naslov državnog prvaka."

U dvoboju Legendi Atletico Nacionala i Asprillinih prijatelja, Legende su slavile 3-2 pobjedu, i to dvama golovima nedavno umirovljenog Victora Aristizabala i jednim Diega Osorija. Asprilla je asistirao za jedan gol Aristizabalu. Za Prijatelje je jedan gol zabio Adolfo 'Vlak' Valencia, a jedan Brazilac Ailton. U sastavu Prijatelja igrao je i Carlos Valderrama, legendarni kolumbijski veznjak poznat i po svojoj bujnoj, frćkavoj plavoj kosi.

Utakmica je nakratko bila prekinuta u 25. minuti drugog poluvremena, kad je prekrasna kolumbijska manekenka Claudia Perlwitz utrčala na teren i nogometašu predala buket cvijeća. Nakon što ju je zagrlio, Tino se rasplakao.