Video - Orlići ipak nisu postali Orlovi: Švedska pobijedila Srbiju i plasirala se u polufinale

POBJEDOM u Malmöu protiv Srbije 3:1, reprezentacija Švedske izborila je plasman u polufinale Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 21 godine.

Sva četiri pogotka pala su u prvom poluvremenu. Napadač nizozemskog prvoligaša Groningena Marcus Berg bio je dvostruki strijelac za domaćina natjecanja. Prvi je pogodak postigao u sedmoj minuti sa desetak metara, a drugi u 15. minuti iz jedanaesterca. Nakon što je Bjelorusiji u 1. kolu zabio tri gola u pobjedi 5:1, Berg sada ima već 5 pogodaka na ovom prvenstvu. Srbija je smanjila u 28. minuti golom Kačara iz blizine, a konačnih 3:1 postavio je Toivonen samo minutu kasnije.

Dodajmo da su dvojica reprezentativaca Srbije prije vremena završili utakmicu. Tomović je već u 45. minuti dobio drugi žuti karton, dok je Petković dobio izravni crveni karton u 69. minuti. Usto, još su šestorica srpskih reprezentativaca dobili žute kartone, kao i dvojica švedskih.

Italija je pobjedom protiv Bjelorusije 2:1 u Helsingborgu također osigurala plasman u polufinale, i to s prvog mjesta u B skupini. Bjelorusi su šokirali peterostruke prvake Europe s vodećim pogotkom Kisljaka u 45. minuti. Ipak, Robert Acquafresca bio je dvostruki strijelac za "azzurrine", prvi je zabio u trećoj minuti dodatka prvog poluvremena iz penala, a drugi u 75. minuti. Tri minute kasnije je Giovinco pogodio okvir gola, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Prema tome, u polufinalnim utakmicama 26. lipnja sastat će se Italija i Njemačka, odnosno Švedska i Engleska.

EP u nogometu U21 reprezentacija, skupina B, 3. kolo:

Švedska – Italija 3:1 (Berg 7, 15 – 11 m, Toivonen 29 / Kačar 28)

Italija – Bjelorusija 2:1 (Acquafresca 45+3, 75 / Kisljak 45)

Redoslijed: 1. Italija 7, 2. Švedska 6, 3. Srbija 2, 4. Bjelorusija 1

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.