VIDEO Osijek zove navijače. Kohorta: Stiže omraženi rival, vrijeme je za mobilizaciju

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PRED NOGOMETAŠIMA Osijeka još su četiri utakmice borbe za izlazak u Europu, a prva na redu je derbi s Dinamom. Susret će se igrati u nedjelju s početkom u 17 sati i bit će posljednji koji će Osijek protiv Dinama igrati na stadionu Gradski vrt. Osijek na tom mjestu igra od 1958. godine, no to će se uskoro promijeniti prelaskom kluba na moderni Pampas.

Iako su u posljednje vrijeme zategnuti odnosi navijača i kluba, Osijek je pozvao navijače da dođu na derbi "stvoriti uspomene" i pomoći klubu u borbi za europske utakmice. Iako je utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Istre ispratila povicima "uprava, odlazi", čini se da se navijačka skupina Osijeka ovaj put priprema na pohod na tribine za susret protiv prvaka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ OSIJEKOVU NAJAVU DERBIJA

Kohorta: Osijek nas treba, Gradski Vrt nas zove

"Krajnje je vrijeme za mobilizaciju, u nedjelju dočekujemo Dinamo, posljednji put na Gradskom Vrtu. Vrijeme je da napunimo Gradski Vrt i na dostojanstven način se oprostimo od njega", poruka je Kohorte s društvenih mreža u kojoj se poručuje i da je "ovo ključna utakmica da se odvojimo od ostalih konkurenata u borbi za Europu". "Zato je bitan svaki dlan, svaki glas, svaki pljesak i udarac bubnja, zovi sve! Osijek nas treba, Gradski Vrt nas zove", dodaju.

"Dolazi nam omraženi protivnik, najveći rival. Nema opravdanja za izostanak sa stadiona. Ovo će nam možda biti jedan od posljednjih delirija s istoka, gromoglasne pjesme, možda posljednji gol za pobjedu u 90+ minuti? Takvi se trenutci ne propuštaju, svaki pravi navijač živi upravo za te trenutke", poruka je navijača uz zaključak:

"Vrijeme je da se ujedinimo svi, stara i mlada generacija. Vrijeme je da maknemo sve razmirice sa strane jer sada je najbitnije da budemo složni, samo tako možemo uspjeti... Zovi sve! Obavezno ponesi šal! Tko nema šal moći će ga kupiti ispred stadiona na našem štandu s rekvizitima. Osječani, Slavonci, vrijeme je za buđenje! Čeka nas povijesni trenutak!"