TENIS

VIDEO Kyrgios: Ne mogu po ručnik? Stalno čekam Nadala, njemu se ništa ne dogodi

Foto: EPA

NICK KYRGIOS je jučer u osmini finala ATP turnira u Halleu s 5:7, 6:2 i 6:4 pobijedio Stefanosa Tsitsipasa. Iako je izgubio prvi set, Kyrgios je okrenuo meč protiv šestog igrača svijeta i plasirao se u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv Pabla Carreno-Buste.

Australac je i u drugom setu, pri vodstvu 2:0 u gemovima dobio opomenu. Razlog je taj što ga je Tsitsipas, koji je u tom trenutku servirao, predugo čekao. Pravilo je da se meč odvija u ritmu igrača koji ima servis. "Ne mogu otići po svoj ručnik? Ovo se događa u svakom meču. Toliko sam puta čekao Rafu i njemu ništa", rekao je Kyrgios sucu pa nastavio: "Statistički sam najbrži igrač na Touru, žao mi je što moram po ručnik. Ruke su mi mokre."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SE KYRGIOS RASPRAVLJAO SA SUCEM

Dok je Kyrgios raspravljao, Tsitsipas je sam na terenu servirao i čekao. Kyrgios se ni nakon meča nije smirio. "Sudac je rekao da sam spor, a statistički sam jedan od najbržih. Morao sam ići po ručnik. Postoji jedna stvar koja se zove znoj i koja na 30 stupnjeva dolazi do dlanova. Morao sam obrisati ruke, a on me upozorio."