Video - Rastvorceva i društvo čeka grotlo: Ruska nemoguća misija u hrvatskom Grazu



HRVATSKA rukometna reprezentacija, mirna zbog osiguanja drugog kruga EP-a, u subotu ima teški ispit vrijednosti protiv klasičnog protivnika Rusije.

Nakon herojske pobjede nad neugodnim Norvežanima i oscilacija protiv Ukrajine, slijedi borba za posljednja dva boda. Nije nebitno i njih prenijeti u drugi krug, pobjeda bi puno značila, pogotovo za samouzdanje najmlađe momčadi na turniru. Protivnik je opasan, no ne bilježi svoje najbolje dane. Na ovom prevenstvu u planu imaju povratak u svjestski vrh. Protiv disciplinirane Norveške nisu mogli, nakon što su uz probleme svladali Ukrajinu u prvom krugu.

Igropulo: Više vjerovati u sebe

Doveli su se u situaciju da im je pobjeda protiv Hrvatske imperativ. Njihovi ključni igrači su mobilizirani i bez straha dočekuju Hrvate.

"Porazom protiv Norveške nismo pomazali pravo lice, bilo je sve krivo, od pristupa pa do provedbi trenerovih ideja, moramo to ispraviti", kaže konstantin Igropulo, koji je prodiv Norvežana odigrao blijedo.



"Počevši od sebe, moram istaknuti da moramo više vjerovati. Želimo li napraviti nešto u drugom krugu, hitno moramo podići nivo igre", nastavlja Igropulo u razgovoru za ruske medije u Austriji. Protiv Norvežana je podbacio, zabio dvaput iz devet udaraca, no siguran je da se takva izvedba neće ponoviti.


Iskusni ruski izbornik Vladimir Maksimov tvrdi da je očekivao da bi se mogla dogoditi ovakva situacija, s obzirom na protivnike u skupini. Vjeruje da usprkos lošem početku, Rusija mora pokazati više.

Protiv Kauboja u paklenoj atmsferi

"Idemo iz utakmice u utakmicu s željom da napredujemo. Protiv Norvežana smo morali bolje, sad se moramo vaditi protiv Hrvatske. Zadatak nije lak, no želimo li uspjeh, ne smijemo gledati tko je s druge strane terena. Ova momčad ima još rezervi, vjerujem da će u sljedećoj utakmici to biti demonstrirano", rekao je Maksimov, koji se nije želi razmetati velikim izjavama. Koncentriran je na posao i svjestan da su Rusi u nezgodnoj situaciji.

Neće im biti lako niti zbog podrške koju će Hrvatska imati u Grazu. Prepuna dvorana bit će uglavnom u crveno-bijelim bojama, te će im posao biti dodatno otežan. Očekuje se da bi izbornik Lino Červar u toj utakmici mogao dati priliku igračima koji su dosad manje igrali, što bi se također moglo pretvoriti u prednost Rusa.



Červar: Zabranjeno je opustiti se!

I Lino Červar je rekao kako će hrvatski navijači u Grazu biti dodatni vjetar u leđa, onda dodao:

"Mora nam se na ovom prvenstvu konačno otvoriti, nadam se da će to biti protiv Rusa. Dosad nismo igrali dobro i svjestan sam toga. Ako mislimo dobiti Rusiju morat ćemo igrati puno bolje u obrani. Trebat ćemo zatvoriti njihove kontre jer su u tome vrlo dobri. Čipurin, Rastvorcev i Igropulo su odlični igrači, Filipov je je izvrstan u igri jedan na jedan, a Ivanov često prolazi na crtu", kaže Lino.

Iako smo osigurali prolazak dalje, Červar će traži potpuni angažman.

"Ne smijemo se ni najmanje opustiti. Moramo dobiti Ruse i onda četiri boda prenijeti u drugi krug. I protiv Rusa će nam nedostajati vanjski šuter jer neće biti Lackovića i Valčića", izjavio je izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.