Video: Ronaldova topčina Portu s 40 metara odnijela prvog "Puskasa" za Fifin gol godine

GOL protiv Porta koji je zabio gotovo 40 metara u utakmici Lige prvaka za svoj tadašnji klub Manchester United, priskrbio je Portugalcu Cristianu Ronaldu nagradu Fife za najljepši pogodak godine. Ovo priznanje nosi ime legendarnog kapetana mađarske reprezentacije Ferenca Puskasa, a ovo je prva godina da se ovakva nagrada dodjeljuje.

"Vrlo sam ponosan na ovu nagradu. Ovo je za mene velika čast. Nisam iskreno očekivao da bih mogao pobijediti, no drago mi je da je mogu držati u svojim rukama", rekao je Ronaldo koji danas igra u dresu Real Madrida.

Fifa je odlučila pokrenuti ovu nagradu u čast Puskasu koji je u 85 nastupa za svoju zemlju zabio čak 84 gola. Ništa manje efikasan nije bio niti u klupskoj karijeri. Igrajući u mađarskoj i u španjolskoj ligi u 529 nastupa je nevjerojatnih 514 puta zatresao protivničke mreže.

No, niti Puskas se ne bi posramio golčine čiji je autor najskuplji nogometaš svijeta. Ronaldo je tijekom četvrtfinalne utakmice Lige prvaka primio loptu na centru, napravio nekoliko koraka i opalio svom snagom. Vratar Porta Helton nije uspio skinuti Ronaldovu topčinu koja je odsjela u lijevom gornjem kutu njegovog gola. Kasnije je izračunato da je lopta puknuta s točno 36,2 metra i daje putovala brzinom od 103.32 kilometra na sat. Portugalac je odmah nakon utakmice priznao da mu je to najljepši gol u karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.