VIDEO Srpkinju savladale emocije nakon što je čudesno pobijedila Donnu Vekić

Foto: Screenshot

U TREĆEM kolu Roland Garrosa najbolju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić (40. na svijetu) šokirala je najbolja srpska tenisačica Olga Danilović (125. na svijetu) koja je slavila s 0:6, 7:5, 7:(8). Meč je trajao tri sata i 10 minuta. Vekić je imala savršen ulaz u meč protiv suparnice koja je na pariškoj zemlji prethodno prošla kvalifikacije na putu prema glavnom turniru.

Brzopotezno je Vekić uzela prvi set bez izgubljenog gema. U drugom setu se razvila ravnopravna borba u kojoj je svaka tenisačica država svoj servis gem. Kod 4:5 se Vekić spašavala, suočila se s dvije set-lopte suparnice na svoj servis, ali je u tom trenutku izbjegla izjednačenje na 1:1 u setovima. Nekoliko minuta kasnije Vekić se nije izvukla iz novih problema. Kod 6:5 je Danilović napravila prvi break u meču za poravnanje.

Premda je djelovala umorno, na Vekić nije loše utjecao gubitak drugog seta. Treći je otvorila s breakom i 2:0, ali je Danilović vratila izgubljeno i izjednačila na 3:3. U tom gemu Vekić je propustila čak šest break-lopti pa je srpska tenisačica povela i 4:3.

Nije mogla sakriti suze

Cijeli treći set obilježili su dugi poeni i gemovi, kao i preokreti, pa je tada došao red na Vekić koja je kod 3:4 dobila dva gema u nizu, ali i nije iskoristila servis za meč kod 5:4. Izborila je Vekić novu šansu, napravila je break za 6:5, ali i još jednom propustila servis za meč unatoč 30:0.

Kulminacija meča bio je tie-break trećeg seta u kojem je Vekić propustila novu veliku priliku. Vodila je 6:2 i 7:5, ali sve je na svoju stranu okrenula Danilović i iskoristila prvu meč-loptu za pobjedu. Time 27-godišnja hrvatska tenisačica nije izjednačila najbolji rezultat karijere na Roland Garrosu kada je 2019. godine igrala osminu finala.

Nakon čudesne pobjede, Danilović su preplavile emocije i nije mogla sakriti suze. Ona inače dolazi iz poznate sportske obitelji, otac joj legendarni srpski košarkaš Predrag Peđa Danilović.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.