Video - Svijet mu se smije: Pogledajte tursku verziju "Zameo ga vjetar" u režiji Hamita Altintopa

IGRALA se 26. minuta utakmice između Turske i Hrvatske na Turk Telekom Areni, Hrvatska je već  vodila 1:0 golom Ivice Olića, a upravo je potonji u 26. minuti, zajedno s Gordonom Schildenfeldom, prisustvovao u jednom od najvećih pokušaja prevare na nogometnim terenima otkad je nogometa.

Režiser turske verzije "Zameo ga vjetar" u potpisu je Hamit Altintop, koji je u maniri najboljih svjetskih glumaca pao kao pokošen u hrvatskom šesnaestercu, i bez obzira što su Olić i Šifo od njega, u tom trenutku, stajali barem dva metra, Turčin je uputio oštri pogled sucu Felixu Brychu, te mu rukama gestikulirao da je bio "mučki, iza leđa" napadnut. Ali je Nijemac, koji je i sam optužen za nekoliko sudačkih prevara i namještanja, s gnušanjem produžio dalje, vjerojatno s mišlju: "Ne muljaj muljatoru".


Svjetski mediji tom su se potezu naširoko narugali, a termin "simulirati Altintopški" bi lako mogao ući u rječnike kao definicija; nepotrebno sramoćenje, sramotno bacanje i iznuđivanje najstrože kazne, pred 40 tisuća ljutih domaćih gledatelja, prilikom rezultatskog minusa. Nadamo se da će Altintop u utorak biti nešto stabilniji na nogama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.