Video: Tko je najveći poker gubitnik današnjice: Upoznajte rastrošnog Guy Lalibertea

KADA se priča o pokeru, obično se spominju face koje su nakon nekog turnira ili neke lude partije svoj bankovni račun podebljali za neku sočnu sumu američkih zelembaća. No, postavlja se logično pitanje tko su oni "luzeri" koji su pobjednicima omogućili bogaćenje.

Slično je i s godišnjim rang listama. Uvijek se govori se o onim najuspješnijim igračima, dok se oni na suprotnoj strani ljestvice spominju malo rjeđe.

Vrijeme je da upoznate najvećeg poker "luzera" današnjice. Kanađanin francuskog porijekla Guy Lalibert u protekle je dvije godine samo na online stolovima ostavio gotovo 20 milijuna dolara. Suma bi dakako bila puno veća da se pribroje i "cash" partije na kojima je ovaj multimilijuner i osnivač cirkuške atrakcije "Cirque de Soleila" prosuo još nekoliko šesteroznamenkastih brojeva.

Doduše, prvi službeni gubitnik je inače vrlo uspješni Full Tiltov profesionalac Danac Gus Hansen koji je u dvije godine postao lakši za više od 7 milijuna dolara. No, kombinirano, jer igra pod više nadimaka, Lalibert suvereno drži drugo, treće i četvrto mjesto s ukupno izgubljenih gotovo 20 milijuna.

Velika riba

No, ne vjerujemo da će bogatog Kanađanina takav negativan score udaljiti od zelenog stola. Zagriženi kockar, veliki filantrop, a u posljednje vrijeme i putnik u svemir, toliko voli ovu igru da mu se dvadesetak milijuna dolara čini kao nužno zlo na putu do adrenalina koji dobiva u zamjenu. Lalibert se ipak može pohvaliti i s ponekim uspjehom. U travnju 2007.  je završio kao četvrti na velikom WPT turniru u Las Vegasu što mu je donijelo nešto manje od 700 tisuća dolara. Zbog velikog financijskog potencijala Kanađanin je sudjelovao na nekoliko vrlo popularnih poker reality showa poput "High stakes poker" i "Poker after dark" gdje je redovito nazivan "velikom ribom".

Ivey najuspješniji

Na koncu treba spomenuti i najuspješnijeg pokeraša današnjice. Amerikanac Phil Ivey u protekle je dvije godine samo na online stolovima zgrnuo gotovo 16 milijuna dolara. Sa 10 milijuna slijedi ga ljepotan svjetske poker scene i bivši profesionalni tenisač Patrik Antonius dok je treći Phil "OMGClayAiken" Galfond sa 7,6 milijuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.