VIDEO Van Persie (39) četiri godine nakon umirovljenja izveo škarice među legendama

Screenshot: Twitter

ROBIN VAN PERSIE (39) nogometnu karijeru završio je 2019. godine kao igrač Feyenoorda. Iako profesionalno ne igra četiri godine, bivši nizozemski napadač na utakmici legendi između Glasgow Rangersa i Svijeta (3:4) izveo je škarice u 35. minuti. Ubacio se u prostor iza obrane domaćina, gdje ga je pronašao Michael Essien (40), bivši veznjak Lyona, Chelseaja, Real Madrida i Milana.

Pokušaj je bio dobar, ali nedovoljno opasan da bi postigao pogodak. No do kraja utakmice zabio je dva i asistirao za jedan u pobjedi Svijeta. Bivši igrač Arsenala Jack Wilshere također je igrao za svijet, a nakon utakmice komentirao je suigrača: "Van Persieju još uvijek dobro ide. U boljoj je formi nego za vrijeme karijere", izjavio je Wilshere, koji je u srpnju 2022. završio karijeru.

Osam godina proveo je u Arsenalu

Van Persie je u mladosti nastupao za Excelsior i Feyenoord, iz kojeg je 2004. godine za 4.5 milijuna eura stigao u Arsenal. U londonskom klubu zadržao se osam godina, odigravši 278 utakmica sa 132 pogotka i 58 asistencija.

Manchester United kupio ga je 2012. godine za 30 milijuna eura i za njega je do 2015. upisao 105 nastupa u kojima je 58 puta bio strijelac, a 21 asistent. U Fenerbahčeu je također bio tri godine i za to je vrijeme zabio 36 golova uz sedam asistencija u 87 utakmica. Od 2019. bio je u Feyenoordu, za koji je prije kraja karijere ukupno zabio 46 golova u 122 utakmice.

Redovno je bio nizozemski reprezentativac, koji je u 102 nastupa postigao 50 golova. Uz nekoliko nagrada za najboljeg strijelca, ističe se 2013. godina, kada je s Unitedom bio engleski prvak. Danas je trener mlade momčadi Feyenoorda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.