EUROPSKO PRVENSTVO

VIDEO Već je tada Hrvatska počela slaviti. Pogledajte potez utakmice Ćamile Mičijević

Foto: Screenshot HRS YouTube

HRVATSKE rukometašice ostvarile su svoj prvi plasman u polufinale Europskog prvenstva u povijesti.

One su u današnjem susretu posljednjeg kola druge faze natjecanja svladale Njemačku rezultatom 23:20 i ostvarile petu pobjedu na turniru. Jedini poraz stigao je u prošlom kolu protiv Norveške.

Mičijević je uspjela sjajno zabiti s njemačkom igračicom na leđima

U prvom dijelu smo gledali izjednačen susret, a u drugom poluvremenu Hrvatska se brzo odlijepila serijom 5:0. Za 17:12 je zabila Ćamila Mičijević, a njen je pogodak Hrvatski rukometni savez (HRS) proglasio potezom utakmice.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK ĆAMILE MIČIJEVIĆ.

Lijeva vanjska francuskog Metza je skočila s osam metara i s njemačkom igračicom na leđima, ali je uspjela neobranjivo pogoditi u suprotni kut. Bio je to Ćamilin četvrti i posljednji pogodak na utakmici. Danas je za četiri pogotka potrošila 10 lopti.

Hrvatska polufinale igra u petak od 18 sati

Hrvatska je do kraja povela i sa šest pogodaka razlike, a u drugom dijelu pobjeda ni u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja.

Hrvatska će polufinalni susret igrati u petak od 18 sati, a mogući protivnici su Francuska i Rusija. Ako Rusija svlada Dansku u večernjem susretu, onda će izabranice Nenada Šoštarića igrati s njima, a ako izgube ili remiziraju s Danskom, onda je hrvatski protivnik aktualni europski prvak Francuska.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.