NBA

VIDEO Zubac je odigrao fenomenalno, ali i postao viralni hit iz pogrešnih razloga

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC nastavio je s izvrsnim izvedbama u NBA ligi i odigrao jednu od najboljih utakmica sezone postigavši 24 koša uz 14 skokova, četiri asistencije i dvije blokade, ali njegovi su LA Clippersi nakon produžetka izgubili u Clevelandu od Cavaliersa 120:111.

Unatoč odličnoj predstavi Zupca će se na ovoj utakmici najviše sjećati po tome što je završio na pogrešnoj strani highlighta kada ga je u završnici Evan Mobley spektakularno blokirao. U prvom posjedu produžetka Zubac je uhvatio napadački skok i vinuo se na zakucavanje, ali rookie Cavsa čvrsto ga je dočekao na najvišoj točki i brutalno spustio na zemlju.

Zubac je potez koji ga je učas pretvorio u viralnu žrtvu primio muški i uzvratio na najbolji mogući način. Samo 40-ak sekundi kasnije Mobleyju je uzvratio blokadom, samo što nije bila tako atraktivna da je netko izdvoji u videoisječku.

Nakon što je izašao zbog šestog prekršaja, Clippersi više nisu zabili

Zubac se borio svim silama i nešto manje od dvije minute prije kraja pogodio oba slobodna bacanja te smanjio na 113:111, ali već u idućem napadu domaćina napravio je prekršaj uz koš Isaaca Okora, što mu je bio šesti i isključujući. Clippersi bez njega do kraja utakmice nisu postigli koš i Cleveland je slavio 120:111.

Mobley je završio utakmicu s učinkom karijere od 30 koševa i stvorio još jedan argument da ga se proglasi rookiejem godine. U svojoj prvoj sezoni u Clevelandu 20-godišnji centar u prosjeku postiže 15.1 koš, 8.3 skoka, 2.6 asistencija i 1.7 blokada uz šut bolji od 50%.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.