VIDEO Zubac je pružio ruku Westbrooku da mu čestita. Evo što se onda dogodilo

Screenshot: Twitter / LA Clippers

LA CLIPPERSI nastavili su s odličnom formom, u Detroitu svladali Pistonse 136:125 i došli do 15. pobjede u posljednjih 18 utakmica. Kawhi Leonard zabio je 33 poena, a Russell Westbrook s klupe 23 i devet asistencija. Tako je Westbrook postao 25. igrač u povijesti koji je premašio 25.000 poena u NBA ligi.

VIDEO: Arena Sport

Ivica Zubac zbog ozljede nije igrao i neće do All-Star stanke sredinom mjeseca, ali imao je vrlo važnu ulogu u događajima u svlačionici nakon utakmice. Pružio je ruku Westbrooku da mu čestita na povijesnom dosegu, a onda ga mučki zgrabio i odgurnuo prema sredini svlačionice, gdje su ga ostali zalili vodom.

Nesebičnom odlukom pokrenuo pobjednički niz

Westbrook je izuzetno omiljen u svlačionici Clippersa, posebno nakon što se svojevoljno preselio na klupu kako bi novopridošli James Harden imao bolju kemiju s ostatkom petorke, nakon čega su Clippersi krenuli u pobjednički niz koji ih je doveo nadomak vrha Zapada. S omjerom 32-15 su treći, odmah iza Oklahoma Cityja i Minnesote, koji uz isti broj poraza imaju dvije pobjede više.

Osim što je postao 25. igrač ikad s 25.000 poena u NBA ligi, Westbrook je ujedno i prvi bek u povijesti koji uz toliko koševa ima i po 8000 skokova i asistencija. Ove sezone daleko je od triple-double prosjeka koji su mu obilježili karijeru, postiže 11.3 poena, 5.7 skokova i 4.7 asistencija, ali savršeno se snalazi u novoj ulozi i jedan je od ključnih igrača Clippersa.