Vidović danas napušta Bayern? Evo kakav je transfer dogovoren

Foto: EPA

GABRIEL VIDOVIĆ igrat će ovu sezonu na posudbi iz Bayerna u Mainzu, a taj će klub imati i mogućnost otkupa njegova ugovora nakon što istekne dogovorena posudba za iznos od oko 5 milijuna eura. Informaciju je javio Florian Plettenberg, novinar Skya, dobro upoznat s transferima u njemačkom nogometu.

Između klubova je sve dogovoreno i lijevo krilo hrvatske U-21 reprezentacije danas će biti u Mainzu na liječničkim pretragama. Budući da ljetni prijelazni rok u Bundesligi završava danas, sve bi trebalo biti vrlo brzo realizirano i službeno potvrđeno.

Bez prave prilike u Bayernu

Vidović je bio ugovorno vezan za Bayern samo još za ovu sezonu, no s klubom je dogovorio jednogodišnje produženje. Njemačkog velikana napušta nakon tek 51 odigrane minute kroz četiri utakmice. Zapisano je da je jednom bio asistent, u utakmici protiv Bochuma prije dvije godine. Nastupio je tada 18 minuta u uvjerljivih 7:0 za Bayern.

Podsjetimo, Vidović je kao 13-godišnjak stigao u Bayern, u čiju se prvu momčad probio iz druge. U sezoni 2022./2023. bio je na posudbi u Vitesseu, a prošle u Dinamu. Zagrebački klub to je platio 500 tisuća eura te je ponudio 1.7 milijuna eura kako bi ga otkupio, no Bayern nije prihvatio jer je tražio dvostruko više. Krilni napadač se tako vratio u minhenski klub.

Vidović je u Dinamu upisao 40 nastupa, devet pogodaka i četiri asistencije. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura. Vidović je za U-21 reprezentaciju skupio 16 nastupa i dva pogotka.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.