Viera o Domenechovom izostavljanju: Radi se o nedostatku poštovanja i manira

UKUPNO je 107 utakmica za francusku nogometnu reprezentaciju odigrao Patrick Vieira. Da neće na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, saznao je gledajući TV.

Upravo je način na koji je saznao da je višak najviše zabolio veznog igrača Manchester Cityja koji se na odlazak iz Intera u Premiership odlučio baš kako bi izbrušene forme dočekao mogući poziv izbornika Raymonda Domenecha.

On je izostao, a nisu ga dobili niti Arsenalov Samir Nasri, kao niti Realov Karim Benzema.

"Ako su sportski kriteriji mjerilo, onda donesenu odluku prihvaćam bez ikakvih problema. Smeta mi to što se nismo telefonski čuli pola godine, a uzme li se u obzir broj utakmica koji sam odigrao za reprezentaciju i broj godina koji sam u njoj proveo, tada mi smeta i nedostatak pristojnosti."

"Volio bih da me Domenech nazvao i rekao mi da razina moje igre nije najviša ili da postoje mlađi igrači koji su bolji od mene. Mourinho mi je to rekao u Interu i ja sam to prihvatio. Kada ovakvu odluku saznate u posljednji trenutak, i to gledajući televiziju, onda na vas trag ostavi nedostatak poštovanja i manira."

"Sve to neće izbrisati lijepe godine provedene u dresu izabrane vrste i sigurno neće uvjetovati kraj moje karijere", zaključio je razočarani 34-godišnjak koji je prvi nastup za Tricolore imao 1997. godine.

U dresu reprezentacije Vieira je osvojio Svjetsko (1998.) i Europsko (2000.) prvenstvo. Godine 2001. uspješnu reprezentativnu karijeru dodatno je obogatio naslovom pobjednika Konfederacijskog kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.