Vikao na megafon "Srbima i Makedoncima pi*ka materina". Dva dana kasnije moli oprost

Foto: Profimedia

MIRLIND DAKU (26), napadač Albanije rođen na Kosovu, pokrenuo je skandiranje "Pi*ka im materina, Srbima i Makedoncima", nakon čega je odložio megafon i krenuo prema centru terena poslije utakmice Hrvatske i Albanije (2:2) u drugom kolu Eura. Bivši napadač Osijeka mogao bi biti kažnjen. Dva dana kasnije oglasio se onim što Srbi i Makedonci nazivaju "sramotnom isprikom":

Daku se oglasio, Srbi i Makedonci ogorčeni "isprikom"

"Prije svega želim zahvaliti onima koji su nas podržavali i u dobrim i u lošim vremenima. Samo oni koji su na terenu znaju kakve emocije osjećate i kakav je osjećaj kada igrate za reprezentaciju s našim motom “Albanija bez granica”. “Ako sam nekoga uvrijedio nakon utakmice s Hrvatskom, molim za oprost."

Pripadnici naroda koje je psovao Daku tvrde na društvenim mrežama da ovo nije isprika jer on piše "ako" je nekoga uvrijedio, a očito je da je to napravio.

Igrao je za Osijek

Daku je protiv Hrvatske ušao u 85. minuti umjesto Manaja, a u 93. je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Dominikom Livakovićem. Bio je jedan od ključnih faktora albanskog povratka u utakmicu. Daku je bivši igrač Osijeka, čiji je član bio od 2018. do 2021. godine. U Osijeku je igrao za drugu momčad, a bio je i na posudbama u Kukësiju, Ballkaniju i Muri. Osijek ga je prošlog ljeta prodao ruskom Rubin Kazanu, a već ranije skrenuo je pozornost na sebe tetovažom na leđima.

Tetovaža koja ljuti Srbe

Daku na leđima ima tetoviran crtež posvećen pokojnom Agimu Ramadaniju Katani, albanskom zapovjedniku Oslobodilačke vojske Kosova, paravojne organizacije Albanaca koja je tražila neovisnost Kosova od Srbije. Pored tetovaže piše "Katana 138". Ramadani je poginuo na Košarima 1999. godine, a danas se po njemu zove glavna ulica u Prištini. Daku je dakle rođen na Kosovu, a igrao je i za njihovu reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.