HAJDUK U EUROPI

Villarrealov junak zabio dva i namjestio jedan gol protiv Hajduka. Evo što je rekao

Foto: Profimedia

VILLARREAL je pobijedio Hajduk 4:2 u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige te s dva gola prednosti dolazi sljedećeg četvrtka na uzvratni susret u Split. Jedan od junaka pobjede španjolske momčadi bio je napadač Jose Luis Morales, koji je zabio dva i namjestio jedan gol.

"Generalno gledano dobro smo izgledali, ali smatram da smo zaslužili uvjerljiviju pobjedu. Jako sam zadovoljan. Za mene je ovo bila posebna večer jer sam debitirao u europskom natjecanju, a sve mi se poklopilo da doživim prekrasnu noć", izjavio je 35-godišnji Morales nakon utakmice.

Utakmica je odigrana pred oko 11.000 gledatelja na stadionu kluba Levante jer se u 60-ak kilometara udaljenom gradiću Vila-real obnavlja stadion. Tijekom utakmice nitko nije poznavao tako dobro taj teren kao Morales jer je godinama ondje igrao za Levante sve dok ljetos nije stigao u Villarreal.

"Trud se isplatio"

"Nastojao sam dati sve od sebe i pomoći ekipi. Na kraju mi se taj rad vratio u obliku dva zabijena gola i asistencije", napomenuo je.

Morales je za Villarreal bio odigrao samo 18 minuta prošlu subotu u prvenstvenoj pobjedi nad Valladolidom, a protiv hrvatskog doprvaka je zaigrao u udarnoj postavi jer je trener Unai Emery odlučio dati priliku nekim pričuvnim igračima. Inače, utakmica je otvorena golom Stipe Biuka iz druge minute, što Morales ovako komentira:

"U tom svom prvom napadu su nas ulovili dok smo bili loše postavljeni, ali onda smo dobro reagirali."

"Igrali smo puni samopouzdanja"

Upravo Moralesovim golom iz 14. minute Villarreal je izjednačio rezultat. Potom je Marko Livaja u 19. minuti zabio autogol, a onda je Morales u 36. minuti opet zatresao mrežu za 3:1. U samoj završnici prvog poluvremena dodao je loptu kolegi u napadu Gerardu Morenu da postigne pogodak za 4:1.

"Igrali smo puni samopouzdanja, u skladu s planom koji smo imali od početka. Zato smo već na poluvremenu ostvarili takav rezultat. U drugom poluvremenu smo pak nastojali dodatno kontrolirati igru te dolaziti pred vrata Hajduka, no nismo uspijevali iskoristiti prilike", izjavio je Morales, a onda i prokomentirao gol primljen iz penala za 4:2 pet minuta prije kraja utakmice:

"Zbog tog penala ćemo, nažalost, morati biti 100 posto koncentrirani u uzvratu. Neće nam biti lako ondje."