Vinicius je pokazao rasista u publici, pogledajte što se tada događalo

Foto: Screenshot

DIO VALENCIJINIH navijača rasistički je vrijeđao Viniciusa Juniora tijekom nedjeljne utakmice koju je Real Madrid izgubio 0:1. Realov ofenzivac čak je sucu i pokazao tko je osoba koja ga vrijeđa zbog boje kože, no utakmica nije bila prekinuta, a na njenom kraju viđena je i tučnjava u kojoj je crveni karton dobio upravo Vinicius.

Brazilac iste uvrede doživljava na gotovo svim stadionima u Španjolskoj i zbog toga prijeti odlaskom iz lige. U njegovu obranu nakon utakmice stao je trener momčadi Carlo Ancelotti koji je istaknuo da je ovakva situacija neprihvatljiva i da "španjolska liga ima problem s rasizmom":

Ancelotti: Jako sam tužan

"Vinicius nije problem, Vinicius je žrtva. Što mislite zašto je sudac prekinuo utakmicu? Zato što je javnost vikala Viniciusu 'idiot'? Ne. Sudac je prekinuo utakmicu jer je otvorio protokol o rasizmu. Kada je Vinicius dobio crveni, cijeli stadion je počeo pjevati 'majmune, majmune. Jako sam tužan", dodao je. 

Thibaut Courtois je poručio: "Da je Vini rekao napuštam teren, otišao bih s njim. Ovakve se stvari ne mogu tolerirati."

VIDEO: Arena Sport

A Vinicius je nakon utakmice objavio i poruku na Instagramu. Samo je napisao: "Nagrada koju su rasisti dobili je moje isključenje. Ovo nije nogomet, ovo je La Liga." Brazilski nogometaš već je nekoliko puta istaknuo La Ligu u svojim komentarima na uvrede koje dobiva. Smatra da on i njemu slične žrtve ne dobivaju zaštitu.

VIDEO: Arena Sport