Viniciusa suparnici istukli, tjerali da im ljubi grb i rugali mu se da kmeči

Screenshot: Twitter

VINICIUS JUNIOR doživio je utakmicu iz noćnih mora na gostovanju Reala kod Mallorce u 20. kolu La Lige. Njegov klub izgubio je (1:0) i tako je aktualni prvak najvećem rivalu Barceloni omogućio da mu na vrhu pobjegne na pet bodova prednosti. Nadalje, jedna od najvećih zvijezda Reala dobila je peti žuti karton, koji je eliminira iz idućeg meča protiv Elchea.

Vinicius je kod Mallorce pretrpio rekordno faula ove sezone u ligama Petice

Navijači suparnika vrijeđali su ga rasistički, ali "pravi pakao", kako pišu španjolski mediji, priredili su mu protivnički igrači. Na njemu su napravili čak 10 prekršaja, što je najviše pretrpljenih faula za jednog igrača na utakmici liga Petice ove sezone. Ujedno je to najviše puta da je Realov igrač fauliran još otkako je 2013. Isco protiv Betisa pretrpio 13 prekršaja. 

Kapetan Mallorce ga ne podnosi otkako je gol njima slavio plešući, sad mu se osvetio

Međutim, Viniciusa su dotukli Mallorcini braniči Pablo Maffeo i Raillo, s kojima ima burnu povijest. Počelo je prošle sezone kada je Maffeo faulirao Viniciusa, a to je završilo žutim kartonom za Realovog napadača jer je Vini žestoko prosvjedovao kod suca.

Ove sezone je u prvom susretu rivala Real na svom terenu pobijedio Mallorcu 4:1, a njenog kapetana Railla, kao i niz drugih Realovih suparnika, jako je iritiralo to što je Vinicius gol protiv Mallorce slavio plesom, kojeg smatra provokativnim i uvredljivim prema onima kojima zabije. "Neka Vinicius slavi gol kako hoće, ali ne tako da proslavom vrijeđa i ponižava kolege na drugoj strani" poručio je tada Raillo. 

Sada je na povratku igrača na teren prije drugog poluvremena prišao Viniciusu i njegovim ustima prinio Mallorcin grb na svom dresu, tražeći od Realovog igrača da ga poljubi. To je napravio jer je na kraju prvog dijela Vinicius odlazeći s terena domaćim navijačima pokazivao Realov grb, zbog čega ga je Ancelotti sproveo do tunela kao štit.

Drugi Mallorcin branič je užicao žuti karton za Viniciusa i onda mu se rugao da je kmečavac

Vinicius je tada bio bijesan jer mu je sudac dao žuti karton zbog laganog prekršaja na Maffeu, ali je on odlično odglumio da je start bio žešći. Spomenuti Mallorcin dvojac nije prestajao nasrtati na Viniciusa kako bi ga provocirali.

Gurali su ga, "grlili" oko vrata, a kamere su više puta ulovile kako se Maffeo gestikulacijom plakanja ruga Viniciusu da simuliranjem žica faul od suca. Osim što je na ovoj utakmici postao prvi igrač najjačih liga koji je na jednom meču pretrpio deset prekršaja, Vinicius je ukupno igrač koji je u njima najviše puta fauliran, 79. Drugi iza njega je Neymar, ali s daleko manje pretrpljenih prekršaja, 59.