Vlašić je ozlijeđen, ali je na popisu za Euro. Ovako je Dalić objasnio situaciju

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je objavio popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja. Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u skupini B u kojoj su još Albanija, Italija i Španjolska, a Vatreni će prvu utakmicu odigrati 15. lipnja protiv Španjolaca u Berlinu. Na popisu se nalazi 26 igrača, a izbornik je uputio i devet pretpoziva. 

Malo je iznenađenje što se na popisu ipak našao Nikola Vlašić za kojeg se smatralo da je definitivno otpao za Euro. Podsjetimo, Vlašić se ozlijedio prije tri tjedna na utakmici 35. kola Serie A koju je njegov Torino igrao protiv Bologne (0:0) te je igru morao napustiti u 28. minuti. Vlašić je prilikom trka u kazneni prostor suparnika zastao, uhvatio se za desnu preponu te legao na travnjak.

Torino objavio da je ozljeda teže prirode, ali ipak se našao na popisu

U priopćenju za medije, Torino je bio naveo da su obavljena klinička ispitivanja i snimanja te da je Vlašiću utvrđena ozljeda tetive aduktora te da će biti obavljene daljnje specijalističke konzultacije kako bi se definirao daljnji terapijski proces. Potvrdili su da Vlašića neće biti do kraja sezone, a kasnije je potvrđeno da je Vlašić ozlijedio hvatište aduktora te će morati pauzirati dva do tri mjeseca.

Međutim, izgleda da terapija ide bolje od očekivanog, a izbornik je poziv Vlašiću ovako objasnio: "Bilo je dilema oko Vlašića, ali njegovo stanje je puno bolje. Dogovor je da se priključi 27. svibnja i ako 1. lipnja ne bude potpuno spreman, otići će kući i onda ćemo zvati nekog drugog. Nadam se da se nitko neće ozlijediti."

Za Hrvatsku je Vlašić odigrao 55 utakmica, na kojima je postigao osam, a namjestio tri gola. Na SP-u u Kataru 2022. nastupio je u šest od sedam utakmica. Nakon toga je ulazio s klupe u završnici Lige nacija i kvalifikacijama za Euro. Na zadnjoj akciji reprezentacije, turniru u Egiptu prije dva mjeseca, postigao je gol za pobjedu protiv domaćina. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.