Vlasnik Leicestera dao je 22 milijuna eura za dva Hrvata i ušao u povijest

Foto: Getty Images/Guliver Image

VLASNIK Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha sinoć je nakon utakmice svog kluba i West Hama doživio nesreću. Njegov helikopter srušio se nakon polijetanja 200 metara od stadiona i pritom se zapalio.

>Kamere ulovile posljednju snimku gazde Leicestera kako uzlijeće sa stadiona

>Schmeichel u suzama izletio sa stadiona, htio je pomoći vlasniku Leicestera

Iako se prvo nagađalo da Vichai nije bio u helikopteru, danas je potvrđeno da je ipak krenuo u London, kamo nakon svake utakmice ide privatnim helikopterom.

Srivaddhanaprabha je godinama ulagao u klub i doveo ga u vrh engleskog nogometa, a kupio je i dva hrvatska nogometaša, Andreja Kramarića i Filipa Benkovića.

Kramarić je 2015. stigao iz Rijeke za devet milijuna eura, bio je to rekordni transfer u povijesti kluba koji je kasnije srušen. 

Ovog ljeta za Leicester je potpisao mladi hrvatski reprezentativac i bivši igrač zagrebačkog Dinama Filip Benković. Vichai je za njega izdvojio 13 milijuna eura, no Benković je nakon debija napustio klub i otišao na posudbu u Celtic.

Leicester je kupio 2010. godine za 39 milijuna funti i ispisao povijest. Taj klub je u sezoni 2015./2016. osvojio naslov engleskog prvaka. Igračima je poklonio 30 Mercedesa B-klase kako bi im zahvalio na povijesnom uspjehu.

Vichai je prema Forbesu 388. najbogatiji čovjek na svijetu. Ukupno je zaradio pet milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.