HRVATSKOJ FALI OVAKAV VOĐA Ronaldo nalazi skrivenog Moutinha i naređuje mu da puca penal

Screenshot: Youtube

NITI na aktualnom Euru, Hrvatska po tko zna koji put nije imala vođu koji će povući u ključnoj utakmici velikog natjecanja, biti prevaga ne samo igrom i učinkom, nego i ugledom.

Od silnih zvijezda, nitko nije imao muda ni autoriteta inspirirati igrače za korak više protiv Portugala, pa je završilo ispadanjem.
 
Čačić je veliki krivac za neuspjeh reprezentacije Mamićevog i Šukerovog saveza, ali on nikako nije zaslužan što ova generacija sjajnih igrača u klubovima, osim uspjeha s reprezentacijom, nije "proizvela" vođu koji momčadi daje kvalitetu više, odnosno tjera je preko ruba kada je najpotrebnije. 
 
Portugal na ovom Euru dokazuje da nema tih problema, jer njihov lider Ronaldo pokazuje to ne samo trakom oko ruke, nego i kvalitetama istinskog vođe.
 
Može se raspravljati o tome da se Portugal "potpuno podredio jednom igraču", ali ako to i je točno, onda im se itekako isplatilo, jer taj jedan igrač očito je dobar kada ih je usprkos "lijenosti" i egomaniji, "sam" doveo do polufinala Eura.
 
Nema boljeg dokaza da je Ronaldo pravi, pobjednički vođa Portugala, od situacije uhvaćene na priloženoj snimci; nakon što je četvrtfinalna utakmica s Poljskom završena 1:1, birani su izvođači penala. Ronaldo se naravno prijavio, ali je primijetio da ne samo među izvođačima, nego i igračima oko izbornika Santosa, nema Joaa Moutinha.
 
Bez obzira što je iskusni internacionalac i jedan od najboljih portugalskih izvođača penala, Moutinho se prestrašio velike odgovornosti i sakrio, nadajući se da to nitko neće primijetiti i da će se tako izvući preteške dužnosti.
 
Ronaldo ga je pronašao i doslovno izvukao iz skrovišta sljedećim riječima: "Hej, dolazi ovamo, dođi izvesti penal! Ti ih dobro pucaš!" Kada je vidio strah u Moutinhovim očima, ohrabrio ga je sljedećim riječima: "Ako izgubimo, jebi ga!"
 
Cristianova akcija se isplatila, jer od suigrača "dezertera" napravio je izvođača, ali i strijelca iz penala, a Portugal je na kraju pobijedio Poljsku i prošao u polufinale. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.