Vraćanje Potpićana u 1. HMNL uzburkalo duhove, iz HNS-a poručuju: Sve je po propisima



PRIJE dva tjedna, malonogometni prvoligaš Zagreb Zapad odustao je od natjecanja u elitnom razredu zbog toga što mu je generalni sponzor otkazao suradnju. Slično se desilo prošle godine se desila i Ineru iz Splita, pa je 1. HMNL imala 11 umjesto 12 klubova, pa je zbog neparnog broja učesnika, svako kolo jedan klub bio slobodan.

Za razliku od prošle godine, pred sam početak ove sezone dopušten je povratak u prvu ligu klubu koji ju je na kraju prošle napustio. Izvršni odbor HNS-a se sastao telefonski i jednoglasno odlučio da se uvrsti klub iz Labina.

Tome se usprotivilo pet malonogometnih prvoligaša (Kijevo, Mejaši, Solin, Murter i Nacional), jer kako kažu "IO HNS-a prema Pravilniku može mijenjati propozicije, ali ne može uvrstiti klub u ligu jer je to protivno Pravilniku o nogometnim natjecanjima. "Ukoliko donešena odluka ostaje na snazi i ukoliko MNK Potpićan ostane član 1.HMNL-a, odustat ćemo od natjecanja i tražiti zaštitu Uefe i Fife." poručili su.

"Ako se iz bilo kojeg razloga u tijeku natjecateljske godine uprazni jedno ili više mjesta u pojedinoj ligi, liga se neće popunjavati novim klubovima u toj natjecateljskoj godini." piše u HNS-ovom Pravilniku za malonogometno natjecanje.

Inače, Potpićan je izgubio u dodatnim kvalifikacijama za 1.HMNL, ali i Zagreb Zapad je odustao od natjecanja samo četiri dana prije starta prvenstva, pa je ekspresno sazvana i odrađena telefonska sjednica IO-a, kojom je rukovodio predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a Boris Durlen. Prošlog petka, 16. rujna, odlučeno je da Potpićan ulazi u prvu ligu, a već je sutradan igrao utakmicu prvog kola.

Durlen: Potpićan se u prvu ligu vratio po propisima, a nama je stigao samo dopis Solina, a ne pet klubova koji se bune

"Imamo informaciju da se bune samo dva kluba, a ne njih pet. Nije napravljena nikakva proceduralna greška. Potpićan je kao finalist doigravanja za Prvu HMNL saznao da se nakon odustajanja Zagreb Zapada upraznilo mjesto i poslao dopis. Kao komisija za futsal, sazvali smo telefonsku sjednicu i jednoglasno smo udovoljili tom zahtjevu. Proslijedili smo odluku pravom odjelu HNS-a, koji ju je proslijedio IO-u saveza" objasnio je Durlen proceduru kojom je udvoljeno zahtjevu Potpićana za povratkom u prvu ligu.

Želio je podvući kako nije istina što se govori kako je Potpićan u ligu instaliran "u tijeku natjecanja", kada se po pravilniku liga ne smije popunjavati novim klubovima: "Zahtjevu Potpićana nije udovoljeno u tijeku natjecanja, nego prije njegovog početka. A to je velika razlika! Imali su pravo na to."

Zašto se prošle godine liga nije popunjavala, nakon što je Inero odustao?

"Išlo se na smanjenje lige sa 14 na 12 klubova. Inero je odustao dan prije utakmice i teoretski nije bilo vremena da se liga popuni."

Durlen je još želio dodati kako je od navodnih pet klubova koji se bune, do njega stekao samo mail Solina, kao i da Potpićan ne bi mogao uopće doći u obzir za povratak da je bio posljednje plasirani u prvoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.