HNL

Vranješ: Može se dogoditi da Osijek digne ruke i dobije porciju od Dinama

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NEKADAŠNJI Osijekov veznjak Jurica Vranješ za Sportklub je analizirao situaciju u tom klubu. Podsjetimo, tamo je došlo do razilaženja u stavovima šefa struke Nenada Bjelice i uprave predvođene Mađarima Lorincom Meszarosom i Ferencom Sakaljem. Bjelica smatra da se klupska uprava mora aktivirati na puno više frontova te da on troši previše energije na stvari i situacije koje nisu predviđene.

"Bilo je nepotrebnog nemira u zadnjih 20 dana u klubu. Nervoza se uvukla u momčad i trenera. Ne vidim razlog zašto se o tome počelo pričati par kola prije kraja sezone. Svima bi bilo lakše da se s time pričekalo do završetka lige. Što se tiče utakmice s Istrom, nakon 2:2 Osijek je upao u letargiju i nije mogao ništa. Na kraju moraju biti zadovoljni jer je taj rezultat i realan."

Vranješ smatra da je Bjelica izabrao loš tajming za obračune.

"Nenad je izabrao loš trenutak za napasti upravu. Nije se to smjelo dogoditi. Trebalo je zadržati atmosferu u finišu sezone. Osijek je imao povijesnu šansu za naslov tako da je ovim potezom sam sebi pucao u koljena. Ne znamo želi li možda trener otići pa krivicu svaliti na druge ili stvarno nešto drugo ne štima. Bit ćemo pametniji na ljeto, tada ćemo očito shvatiti zašto se sve ovo dogodilo. Mene prvog zanima što će biti."

Vranješ: Čemu nervoza?

Smatrao je ranije da Osijek može postati prvak, međutim sada misli drugačije. Osijek u nedjelju gostuje kod Dinama.

"Ako dobiješ tri komada od Rijeke, a mogao si i šest, i odigraš 2:2 s Istrom, onda nisi spreman za prvaka. Kao što Hajduk nije bio sposoban bez Livaje i Kalinića pobijediti u Koprivnici, pa je nekako uspio pobijediti Dragovoljac i na kraju je najbolje prošao proteklog vikenda. Sada se može dogoditi da Osijek digne ruke i dobije porciju jer Dinamo je godinama prvak i zna iz ovakvih situacija izlaziti kao pobjednik. A opet, s druge strane, Osijek se još može vratiti u igru ako pobijedi. Trener danas mora biti i psiholog, vidjet ćemo što će Bjelica pripremiti za Dinamo."

Na kraju dodaje:

"Zašto Belupo nije nervozan? Ili Rijeka? Ona je prebrodila krizu, a Osijek je napravio dramu. Nakon Dinama Osijek ima najplaćenijeg trenera i visoko plaćene igrače. Čemu nervoza? Ako su igrači i trener zadovoljni, može biti samo pozitiva, a ne nervoza. Previše se snage potrošilo na stvari izvan travnjaka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.