Vrijeđanje mu bolje ide od skautiranja Debrecena: Vilson Džoni napao trenera Hajdukovih juniora!

DA oko Hajdukove omladinske škole još uvijek postoji dosta nenormalnih stvari i pojava, svjedoče nemile scene koje su se odvile u subotu ujutro na pomoćnom terenu Poljuda.

Podmladak Hajduka godinama je smatran oličenjem nerada u splitskom velikanu, ali kako svjetla reflektora nisu bila toliko uperena na juniorsku i kadetsku selekciju Bijelih, razotkrivanje bi uslijedilo onda kada bi dobili priliku u seniorskoj konkurenciji. Dakle, prekasno.

Od ove sezone stvari su krenule nabolje, za direktora Škole imenovan je Ivica Matković, koji je naglasio da će inzistirati na radu i disciplini. Poklopilo se to talentiranim generacijama u konkurenciji do 19 i do 17 godina pa su tako mladići Miše Krstičevića i Stipe Andrijaševića (juniori) te Harija Vukasa i Jurice Vučka (kadeti) promarširali polusezonom.

Roditelji Matkoviću: Zašto ne narediš Vukasu tko će igrati (?!)

I juniori i kadeti jesenski su prvaci (jedni i drugi ispred Rijeke), a u subotu su pobjedama protiv zaprešićkog Intera zaključili ovaj dio prvenstva - kadeti su razbili goste s 9:0, juniori su bili manje uvjerljivi (3:1), ali umjesto fešte ostao je gorak okus, jer slavlje su Bilim tićima ukrali iskompleksirani roditelji.

Dok se igrala utakmica kadeta nekolicina roditelja i rodbine zasula je uvredama trenera Harija Vukasa i Ivicu Matkovića, kod kojeg su došli prosvjedovati zašto njihovi igrači nisu igrali. Kad im je Matković rekao kako nije njegov posao sugerirati treneru tko bi trebao igrati, "gospoda" su se drznula upitati ga zašto ne naredi treneru da ih uvede u igru, a sve se završilo bujicom psovki.

Uvrijeđena "zvijezda" koja je bila na probi u Cityju odbila proslaviti gol

Još veća sramota dogodila se na utakmici juniora. Naime, pri vodstvu Hajduka 2:0 u 76. minuti dosuđen je jedanaesterac za Bijele, a iako je za pucača predviđen Elez, loptu je uzeo Ivan Jakov Džoni. Trener Krstičević rekao mu je da prepusti izvođenje Elezu, na što se Džoni pobunio, ali Krstičević nije htio popustiti. Elez je bio siguran realizator, Hajduk je poveo 3:0, a svi igrači su slavili osim, pogađate, bahate "zvijezde" Džonija.

Mišo Krstičević nakon toga ga je izvadio iz igre, na što je neprimjereno reagirao njegov otac Vilson. Hajdukov bek iz zlatne generacije 70-ih godina uzeo si je za pravo da izvrijeđa Krstičevića, stručnjaka poznatog po željeznoj disciplini. Nakon što je stariji Džoni se ispucao, otišao je, a utakmica se privela kraju, u sjeni teškog incidenta.

Vilson Džoni bio je punih deset godina bek Hajduka, i figurirao jedan od najboljih na toj poziciji u 100-godišnjoj povijesti Bijelih. Svoju odanost Hajdukovom dresu dokazao je prelaskom u Dinamo 1978., a već dugi niz godina je skaut Hajduka.

Što bi se Hajduku tek dogodilo da Džoni nije skautirao Debrecen?

U ljeto 2005. - za tadašnjeg trenera Bijelih Ćiru Blaževića skautirao je Debrecen, pokazalo se, ne pretjerano uspješno, budući da su Mađari Hajduk izbacili s ukupnih 8:0 u 180 minuta. Talent njegovog sina Ivana Jakova prepoznao je nedavno i Manchester City, Džoni je bio na dvotjednoj probi u Engleskoj, ali ne zna se iz kojeg razloga nije ostao (moguće da Roberto Mancini smatra kako će do naslova u Premiershipu prije s Džekom i Aguerom nego Džonijem).

A da urgira Torcida?

Inače, podršku je kadetima i juniorima došla dati i Torcida. Najvjerniji navijači pljeskom su pozdravili mlade nade, uspije li se najorganiziranija navijačka skupina na ovim prostorima izorganizirati da u još većem broju počne pohoditi utakmice kadeta i juniora, vjerujemo da bi, pored 80-ak kršnih momaka iz Torce, i prepotentni pametnjakovići s tribina i oko ograde, nešto suptilnije izražavali svoje negodovanje i pustili trenere da rade kao i u svakom drugom normalnom klubu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.