Vukovarac briljira u Americi: Bivši kapetan Rijeke zabio i asistirao

Screenshot

DAMIR KREILACH nastavlja sa sjajnim igrama u MLS-u. 

Početkom prošlog mjeseca Amerika je čekala da 500. gol u karijeri postigne Bog MLS-a, ali potpuno ga je zasjenio Damir Kreilach (29), rođeni Vukovarac i nekadašnji omiljeni kapetan Rijeke, koji je u ožujku u SAD došao iz Union Berlina. 

Postigao je tri gola protiv Ibrine momčadi, a zatim je u 11. minuti utakmice protiv Minnesota Uniteda postigao 11. gol otkako je u veljači došao iz Union Berlina, gdje je također bio idol navijača. 

Okružen četvoricom suparnika postigao je gol udarcem iz daljine za vodstvo njegove momčadi.

Tri utakmice nakon toga nijednom nije zabio, što se odmah odrazilo na rezultatima njegove momčadi. Uz Kreilachovu sušu Salt Lake je u tim utakmicama uzeo sam jedan bod.

Hrvatska zvijezda američke momčadi u velikom stilu se vratila protiv New England Revolutiona. Kreilach je pobjedi 4:1 pridonio dodavanjem za drugi gol i postizanjem četvrtog, čime je došao do 12. gola i četvrte asistencije u prve 32 utakmice otkako je u SAD-u.

Kreilach igra iza napadača, ali i tako je ostvario impresivan golgeterski učinak, jednak onom Sebastiana Giovinca, nekadašnje zvijezde Serie A ili španjolske napadačke legende Davida Ville. 

Predvođen Kreilachom, Salt Lake drži šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji, posljednje koje vodi u play-off. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.