HNL

Vulić: Grke ću tužiti, nevjerojatno je što su mi napravili

SAMO mjesec dana je Zoran Vulić bio trener grčkog drugoligaša Xhantija. Nakon sedam utakmica (tri pobjede i četiri remija) dobio je otkaz koji ga je šokirao. Naime, Vulić je dobio otkaz samo dan nakon utakmice koju uopće nije vodio. Na gostovanje protiv Iraklisa nije išao jer je bio pozitivan na koronavirus, momčad je bez njega na klupi izgubila, a on je idući dan smijenjen.

''Nevjerojatno je što su mi napravili. Nisam izgubio utakmicu, nisam ni bio s momčadi, a samo su me smijenili. Uvjeren sam da je razlog taj što su shvatili da neće ući u prvu ligu i odlučili su rezati proračun pa sam prvo nastradao ja. Gazda je naredio što je naredio i što mogu. Mogu ih samo tužiti, a to ću i napraviti.

''Primoran sam tužiti Grke''

Nije da to želim, ali moram. Primoran sam, dali su mi otkaz dok sam imao koronu. No, ne žalim ni za jednim danom koji sam proveo tamo, baš sam guštao. Možda se nisam financijski naplatio, ali polako, sve će doći na svoje'', rekao nam je Vulić na početku razgovora, a onda je priznao da nema nikakvih ponuda:

''Ma tko će te sad zaposliti nakon što sam dobio otkaz nakon mjesec dana. Najgore je to što će mi pisati u CV-ju da su me potjerali nakon samo mjesec dana. Kad netko to vidi, reći će da nemam pojma. Ni ćaća rođeni me ovako sad ne bi zaposlio. No, što je, tu je."

Hajduk i Dinamo u subotu igraju veliki derbi na Poljudu. U slučaju pobjede Hajduka, splitski klub se vraća u igru, no ako pobijedi Dinamo, momčad Valdasa Dambrauskasa ispada iz igre za naslov prvaka. Vulić je uvjeren da Hajduk ima moć da dobije Modre, premda je u posljednja dva kola protiv Rijeke i Istre pokazao niz slabosti.

''Kad je Hajduk nizao pobjede, još prije nego li sam otišao u Grčku, rekao sam da će se kad-tad dogoditi crna rupa. Hajduk se sad mora koncentrirati na Dinamo. Ta je utakmica je ključ svega i Hajduk je mora dobiti.

S ta tri boda momčad se vraća u igru, ovisi sama o sebi jer ima još jednu utakmicu i s Dinamom i Rijekom i Osijekom i sve drži u svojim rukama. Hajduk je i dalje vladar svoje sudbine, ali u subotu mora pobijediti.''

''Volio bih vidjeti trenera kod nas koji ne bi igrao s Livajom i Kalinićem''

Nakon dva kiksa protiv Rijeke i Istre počele su špekulacije da Marko Livaja i Nikola Kalinić ne mogu igrati zajedno, da nisu uigrani i da Hajdukova igra zbog toga pati. Vulić se s tim ne slaže.

''To su gluposti. Smiješno mi je kad to slušam. Baš me zanima postoji li trener kod nas koji bi odbio imati ta dva igrača. Baš bih to volio vidjeti. Nogomet nije samo napad, gdje je tu veza, obrana...

Vidjeli smo kako je Real izbacio PSG. Pa nisu PSG samo Mbappe, Neymar i Messi. Ima tu još igrača. Pariz je bio bolji, dominirao je dva i pol poluvremena,  a opet je ispao. Nogomet je kompleksna igra i ovo su priče za malu djecu'', kaže nam Vulić koji tvrdi da je ključ pobjede vezni red.

''Hajduk ne smije igrati s dva zadnja vezna''

''Hajduku je strašno nedostajao Krovinović, a u zadnjem susretu i Grgić. Uvijek kažem da je veza srce momčadi, ona je ta koja spaja obranu i napad. Bude li Hajduk sutra dominirao u vezi, onda ćemo pobijediti Dinamo. Jedino što mi smeta u igri Hajduka je da igramo s dva defenzivna vezna.

Hajduk tako ne smije igrati. Hajduk mora napadati, stvarati šanse. Mišljenja sam da je jedan zadnji vezni dovoljan, a da Krovinović ili Atanasov moraju sudjelovati što više prema naprijed.''

Vulić kaže da Dinamo odavno nije imao slabiju momčad, koja će biti dodatno oslabljena neigranjem nekih važnih igrača. Tvrdi da Hajduk tu ima veliku prednost.

''Moramo biti iskreni i reći da Dinamo odavno nije imao slabiju momčad. Plus, neće im igrati ključna dva igrača u vezi, Ademi i mali Ivanušec, a Petković stalno igra toplo-hladno. Zatim, neće biti ni Theophilea i Lauritsena.

Kopić će morati raditi puno rošada, a kad za jednu utakmicu ovakvog tipa i ovakve važnosti puno toga mijenjate, onda to zna ispasti jako loše. Hajduk mora izaći bezobrazno i drsko, nametnuti se i, bude li tako, mislim da će slaviti'', zaključio je Vulić.