Vušković se oglasio nakon presude: Istina i pravda više ništa ne znače

Foto: EPA

MLADI hrvatski stoper Mario Vušković (22) izbačen je iz nogometa do jeseni 2026. godine. S obzirom na to da je suspendiran od studenog 2022., vodit će se kao da je kažnjen izbacivanjem iz nogometa na četiri godine. Zasad nije jasno znači li to i raskid ugovora s klubom iz Hamburga, s kojim ima ugovor do 2025. godine

Mario je stariji brat najskupljeg igrača Hajduka u povijesti Luke Vuškovića (17), kojeg je Hajduk prošle godine prodao Tottenhamu, a sada je na posudbi u belgijskom Westerlou. Mario je također prošao sve mlađe uzraste Hajduka i za prvu momčad odigrao 48 utakmica. HSV ga je 2021. doveo na posudbu za 1.2 milijuna eura, a potom i otkupio za, prema podacima Transfermarkta, još tri milijuna eura. 

Istraga otkrila više mogućih propusta

TIjekom istrage u Vuškovićevom slučaju pojavile su se snažne indicije da uzorci njegove krvi nisu bili adekvatno skladišteni, da su se prevozili privatnim automobilom i da su vrlo lako mogli biti kontaminirani i lažno pozitivno, Također, dopinško sredstvo EPO unosi se direktno u venu, a screening Vuškovićeve kože nije otkrio tragove igle.

O svemu se danas putem Instagrama oglasio i sam Vušković: "Jučer sam primio ovu frustrirajuću i nevjerojatnu odluku koja nema nikakve veze sa stvarnošću. Valjda živimo u svijetu gdje istina i pravda više ništa ne znače. Zato želim poslati poruku onima koji su odlučili ugroziti cijeli moj život: Nisam učinio ništa loše i neću se prestati boriti dok ne dokažem svoju nevinost. Možete biti uvjereni da ću uspjeti i vratiti se jači nego ikada. Također želim od srca zahvaliti svima koji su mi bili podrška u ovim teškim trenucima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.