WALES - SLOVAČKA 1:0 Krilo Swanseaja zabilo za tri boda u hrvatskoj skupini

Foto: Getty Images / Guliver Image

WALES je pobjedom startao u skupini E kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u kojoj igra i Hrvatska. Velšani, koje je predvodio kapetan Gareth Bale, slavili su u Cardiffu 1:0 protiv Slovačke i stigli do prva tri boda u borbi za Euro.

Junak utakmice je mladi krilni igrač Swanseaja Daniel James, koji je u petoj minuti iskoristio pogrešku Petera Pekarnika i oduzeo mu loptu, a potom s ruba šesnaesterca opalio i pogodio donji lijevi kut u tom trenutku za vodstvo, a na kraju se ispostavilo i za minimalnu pobjedu.

Mogla je momčad Ryana Giggsa u 39. minuti do 2:0, ali su nedostajali centimetri. David Brooks je poslao čuvara po ćevape s lijeve strane i potom plasiranim udarcem gađao suprotni desni kut, ali je lopta u širokom luku završila malo pored stative, za uzdahe i pljesak domaćih navijača.

U drugom poluvremenu odgovorili su i Slovaci, koji su u prvom kolu srušili Mađarsku (2:0). U 53. minuti Rusnak se s lijeve strane šesnaesterca našao oči u oči s golmanom Hennesseyjem, koji mu je uspio ući u šut i sačuvati pobjedu domaćina.

Kako se utakmica bližila kraju, Wales se sve više i čvršće branio, a napadi Slovaka uglavnom su bili sterilni, unatoč pokušaju pritiska. Hamšik je u 84. minuti s lijeve strane ubacio na drugu stativu gdje je tragičar Pekarnik u letu pokušao zabiti i iskupiti se, ali je zatresao vanjski dio mreže i s tom prilikom otišla je i posljednja nada gostiju da se mogu spasiti poraza na Otoku.

Bila je to treća pobjeda (u nizu) Velšana nad današnjim rivalom u četiri odigrana meča, a Slovaci su slavili samo jednom i to 1:5 u kvalifikacijama za Euro 2016. godine. 

Sada obje reprezentacije imaju po tri boda, s tim što Slovačka ima i meč više od Walesa, koji će biti sljedeći protivnik Hrvatske u trećem kolu, a utakmica je na rasporedu 8. lipnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.