LIGE PETICE

WhatsAppom kruži poruka kapetana Atletica: Mi smo životinje i zato ćemo biti prvaci

Foto: EPA/HUGO DELGADO

ČINILO se da je Atletico nezaustavljiv te da će pokraj neuvjerljivih Reala i Barcelone lako osvojiti naslov u La Ligi. 

U drugom dijelu prvenstva, nakon 21. kola držao je prvo mjesto s ogromnih 11 bodova prednosti ispred najvećih španjolskih klubova.

Međutim, slijedila je kriza Simeonove momčadi. Zbog ozljeda ključnih igrača i tanke klupe ispala je u prvoj nokaut-rundi Lige prvaka, a u devet prvenstvenih utakmica od 24. do 32. kola je imala po tri poraza i remija.

Najniža točka tog crnog niza bio je poraz kod Athletica 2:1 u 32. kolu 25. travnja, kojim je donedavno uvjerljivi lider šest kola prije kraja skliznuo na treće mjesto. 

I tada, kada se činilo da je Atletico definitivno pao i izgubio naslov koji je već držao jednom rukom, njegov kapetan Koke je napuknutim i uplakanim glasom snimio poruku koja se proširila putem WhatsAppa i društvenih mreža:

"Mi smo jebeni Atletico, koji je uvijek bio i ostao jebeni klub. Nikada ništa nismo dobili ni osvojili lako. Kada je najteže, mi pokažemo kakvi smo. Što je situacija lakša, mi smo gori. Nitko ne vjeruje u nas i baš zato ćemo osvojiti titulu. Borit ćemo se kao jebene životinje i na kraju pobijediti."

Niti mjesec dana kasnije Kokeove riječi pokazuju se proročanskima jer Atletico je u sljedećih pet utakmica pobijedio četiri i jednu remizirao te se tako vratio na prvo mjesto. Duh Atletica o kojem je Koke tako nadahnuto govorio posebno se pokazao u dvije posljednje utakmice, u kojima je doslovno iščupao pobjede protiv Real Sociedada i Osasune. 

Prije posljednjeg kola, koje se igra u subotu, ima dva boda više od aktualnog prvaka i najvećeg rivala Reala. Ako Atletico pobijedi kod predzadnjeg Valladolida, bit će prvak.

Zato se Kokeova poruka koju je snimio u najtežim trenucima sada među navijačima Atletica opet dijeli kao motivacija pred ključnu bitku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.