Xabija Alonsa pitali je li Modrić bolji od Zidanea. Pogledajte odgovor

Foto: Profimedia

XABI ALONSO (42) je u ovoj sezoni napravio čudo s Bayerom. Po prvi put u povijesti kluba starog 120 godina u Leverkusenu se slavila titula njemačkih prvaka, a trener Alonso je sa svojim igračima došao do nje na senzacionalan način s 28 pobjeda, šest remija i bez ijednog poraza u prvenstvu. Klub je postavio i europski rekord od 51 uzastopne utakmice bez poraza, a u 53 susreta u sezoni poražen je bio samo jednom, s 0:3 u finalu Europa lige od Atalante.

Španjolski stručnjak tijekom blistave igračke karijere osvajao je trofeje kao igrač Liverpoola, Real Madrida i Bayerna i bio je dvaput europski i jednom svjetski prvak sa Španjolskom. Nekoć jedan od najboljih veznjaka generacije sad je jedan od najboljih mladih trenera svijeta.

Za Alonsa je Zidane ispred svih

Sad je i on sudjelovao u već neko vrijeme popularnoj pitalici, u kojoj igrači i treneri pred sobom imaju predstavljena dva imena nogometaša, a onda eliminacijom jednog guraju onog koji je po njihovom mišljenju bolji do samog kraja i pobjede u tom izboru.

Već u prvom krugu Alonso je birao između Andresa Inieste i Zinedinea Zidanea. Realova legenda pobijedila je Barceloninu, a potom je Alonso Zidanea pretpostavio i Xaviju. U trećem krugu postavljeno mu je bilo pitanje Zidane ili Luka Modrić. Bayerov trener je uzdahnuo, slegnuo ramenima i izabrao Zidanea. Francuski majstor pobijedio je u njegovom izboru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.