Xavi odlazi ako Barca ispadne iz LP-a od Napolija? Nasljednik je već spreman

Foto: EPA

BARCELONA se nalazi u teškoj situaciji. Loša forma u ligi kulminirala je sinoć, kad su ostali bez očekivana tri domaća boda u ogledu 24. kola španjolske La Lige. Odigrali su tek 3:3 protiv Granade, pretposljednje momčadi na ljestvici. Barcelona tako sada zaostaje čak 10 bodova za vodećim Realom i pet bodova za drugoplasiranom Gironom, pa se može reći da je prvenstvo izgubljeno.

Od borbe za trofej u Kupu kralja se momčad Xavija Hernandeza oprostila teškim 4:2 porazom od Athletic Bilbaa u četvrtfinalu te je jedini trofej do kojeg, makar teoretski, može doći ove sezone onaj u Ligi prvaka. Tamo Barcelonu 21. veljače čeka prva utakmica osmine finala protiv Napolija. 

Zamjena je spremna

Katalonski klub je već neko vrijeme u potrazi za novim trenerom jer je Xavi objavio da odlazi na kraju sezone, ali sada španjolski As piše kako neće dočekati ni kraj sezone ako ispadne od Napolija. Ako do toga dođe, Barcelona će odmah smijeniti svoju legendu.

Kako piše As, sportski direktor Deco već ima spremnu zamjenu za Xavija. Radi se o Rafi Marquezu, legendarnom Meksikancu koji se proslavio kao stoper Barcelone, a sada je trener B momčadi katalonskog kluba.

Nastupao je za Barcelonu od 2003. do 2007. godine te odigrao 242 utakmice. Četiri puta je kao igrač Barcelone podizao trofej La Lige, dva puta Lige prvaka i Kup kralja, a osvojio je i niz "manjih" trofeja. 

Pročitajte više