Xavi primijetio da igrači ne pričaju s njim. Onda je otkrio da ga je klub izbušio

Foto: EPA

XAVI HERNANDEZ (44) u petak je dobio otkaz kao trener Barcelone. To je bilo veliko iznenađenje i završni preokret. Podsjetimo, Barcelona je prije tri tjedna obznanila da će nastaviti sa Xavijem iako je u veljači najavio odlazak na kraju sezone. Ipak, prošlog tjedna je Barcelonin predsjednik Joan Laporta obavijestio Xavija o otkazu, a novi trener Barcelone bit će Nijemac Hansi Flick.

No, katalonski RAC 1 javlja da se uoči i nakon utakmice protiv Raya Vallecana otprije desetak dana događala prava drama. Naime, Xavi je primijetio da su igrači vrlo hladni i distancirani prema njemu. Kada ih je pitao u čemu je problem i zašto ne žele razgovarati s njim, rekli su mu da su razočarani jer su vidjeli popis igrača koje on želi staviti na transfer-listu.

Šogor predsjednika ga potkopao?

Prema više izvora iz kluba, popis je igračima dostavio Alejandro Echevarria, šogor predsjednika Joana Laporte koji nema službenu funkciju u klubu, ali sudjeluje u donošenju svih važnih odluka. Španjolci pišu da je to napravio kako bi potkopao Xavija u očima igrača.

Da je situacija između njih dvojice jako zategnuta, svjedoči i to da je Xavi inzistirao da Echevarria ne bude nazočan na sastanku u klubu u kojem je on s čelnicima pričao o tome hoće li voditi Barcelonu i iduće sezone.

Xavi povukao gospodski potez

Ranije je As otkrio da je Xavi povukao nevjerojatan potez na rastanku s Barcelonom: "Xavi će danas s agentom Fernandom Solanasom doći u klub kako bi raskinuo ugovor koji ga je s Barcelonom vezivao do 30. lipnja 2025.

Tom prilikom će reći da se odriče kompletnog iznosa na koji po ugovoru ima pravo u slučaju da dobije otkaz, a to je oko 12 milijuna eura. Točnije, plaća koje bi dobio do kraja ugovora." Xavi je time oduševio navijače Barcelone, ali i onime što je postavio kao uvjet za ovo odricanje od bogatstva koje mu pripada.

To je da osam njegovih asistenata, koji su kao njegov stručni stožer također dobili otkaze, dobiju plaće koje bi primili do kraja ugovora, a to je za sve njih ukupno oko 3 milijuna eura. Xavi se dakle odrekao svog bogatstva kako bi njegovi ljudi dobili plaće dok se ne snađu zbog otkaza koje su nenadano dobili. Kada Xavi potpiše raskid ugovora, Barcelona će službeno moći objaviti da je za nju potpisao novi trener Hansi Flick. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.