Young Boysi nisu htjeli riskirati s Kelićem, "jednim od najtalentiranijih braniča Europe"

RENATO KELIĆ bio je blizu potpisa za švicarske Young Boyse koji je trebao postati njihovo prvo ovoljetno pojačanje, ali, prema pisanju "Berner Zeitunga", hrvatski nogometaš nije prošao liječnički pregled.

> Renato Kelić: Volio bih doći u Dinamo, ali ne pod svaku cijenu


Švicarci tvrde da je Kelić bio glavna meta Young Boysa koji su razočarani tek četvrtim mjestom dva kola prije kraja sezone, i odlučili su rano krenuti u stvaranje pobjedničke momčadi za sljedeću sezonu.


"Renato Kelić trebao je biti pojačanje, ali posao je nažalost propao", rekao je menadžer kluba Ilja Kaenzig.

"Kelić je jedan od najtalentiraniji obrambenih igrača u Europi. Transfer je bio dogovoren, napustio bi Liberec, a za nekoliko godina mogao bi ga kupiti u veliki europski klub", predstavljaju Švicarci braniča češke momčadi.

"Iako nikada nije imao problema s ozljedama i igra u vrhunskoj formi, čini se da je Kelić pao na liječničkom pregledu i zbog toga klub iz Berna nije želio riskirati", dodaje isti izvor.

Kelić je iz Cibalije otišao sa samo šesnaest godina kada je dres Cibalije zamijenio Slovanom iz Libereca. U češkom prvoligašu Kelić je brzo dogurao do prvog sastava, a odlične igre donijele su mu poziv za U-19 reprezentaciju koju je kao kapetan vodio do polufinala Europskog prvenstva u Francuskoj prošle godine. Kelića se tijekom zimske stanke povezivalo sa zagrebačkim Dinamom, a imao je ponude nekih njemačkih i ruskih klubova te kontakte s Ajaxom. Potvrdio je tada kako mu je najvažnije da redovito igra te kako ne misli potpisivati za klub u kojem bi sjedio na klupi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.