Za ovo na Poljudu netko mora odgovarati! Ekipa je nikakva, a trener pogubljen

LOKOMOTIVA je na Poljudu u 24. kolu SuperSport HNL-a u jednoj od najdramatičnijih utakmica sezone pobijedila Hajduk rezultatom 4:3. Hajduk je odigrao kriminalnu utakmicu, a debakl Splićana za Index je komentirao legendarni igrač Bilih Zlatko Vujović.

Ne mogu vjerovati da ću ovako nešto reći, ali, iskreno, nije me ni briga. Ovo ništa nije novo, na ovakve stvari smo navikli, a to je ono što najviše boli. Ne mogu vjerovati da momčad koja navodno želi neke trofeje može napraviti onakve glupe, naivne greške.

Aliyu je obranu Hajduka činio smiješnom. Iz aviona se vidjelo što Lokomotiva želi, kako napada obranu Hajduka, a ovi im dopuste dva identična gola. Ne možeš igrati nogomet ako ne razumiješ kako se nogomet igra.

Nije ovo neka velika filozofija, ako nemaš kvalitetne igrače, ne možeš igrati kvalitetan nogomet. Lokomotiva me iznenadila, jako dobra ekipa. Imaju nekoliko brzanaca, hitrih igrača i plan i ideju igre. Sve ono što Hajduk nema. 

Vušković krivac? Ne budimo smiješni, pogledajte što radi Awaziem. Nevjerojatno

Vušković možda nije najbolje reagirao kod trećeg i četvrtog gola, ali igrač od 16, 17, pa i 18 godina, što god napravi, nikad ne može biti krivac. Sve što on napravi je bonus, ali kriv ne smije biti. Ne budimo smiješni. Pogledajte što je u tim trenucima radio Awaziem, koji je po tko zna koji put do sada pokazao da je kiks igrač.

Aliyju je brz igrač, lukav, Vušković ga teško sam može čuvati, ali ne mogu razumjeti da Awaziem gleda gdje će pasti lopta na centru, da je u prednosti ispred Lokomotive i da svejedno ovaj glavom ''striša'' loptu i izbaci Aliyua samog na Vuškovića. Četvrti gol je preslika trećeg, nevjerojatno.

Pogledajte Awaziema... Strašno nešto. Takve greške ne bi smjeli raditi ni pioniri, a kamoli igrač koji je doveden kao pojačanje. Kako Vušković, dječak od 16 godina, može biti kriv za bilo što? Gdje su stariji igrači? Mladi igrač nikad ne smije biti kriv. 

Za igranje dobrog nogometa, za napadanje naslova trebaš imati dobar kadar, kvalitetu. Hajduk to nema. Ovo nije momčad za ozbiljan nogomet. No, ništa me ne iznenađuje. Kako ćeš igrati nogomet kad si nakrcao ekipu sa šest, sedam igrača koje si doveo za kikiriki? Onda bolje da igraš s juniorima kad je prvenstvo ionako završeno za Hajduk.

Za ovo danas netko mora odgovarati! Ne meni, nego Torcidi

Barem ćeš se riješiti ovih koji ionako nisu igrači za Hajduk. Za borbu s Dinamom moraš dovesti četiri, pet pravih igrača na kojima ćeš temeljiti igru. U redu, jasno mi je, nema se novca, ali onda ne moraš dovesti pet vrhunskih igrača, dovedi bar dva prava, a ne ovo. Za ovo netko mora odgovarati, ne meni, ali Torcidi mora.

Nije samo Leko pogubljen. Pogubljeni su svi u Hajduku. Normalno je da se i trener pogubio kad vidi da mu se sve raspada. Očito je da luta jer pokušava nešto s igračima koje nema. Moj savjet mu je da se fokusira na iduću sezonu, a da do kraja igra s juniorima. Gore od ovog se ne može, a tada bi bar igrali klinci kojima je stalo do Hajduka. 

U ovom Hajduku očito može igrati tko god hoće, tužno 

Najtužnije od svega je to da smo navikli na ovakav Hajduk. Mene bi nakon neke izgubljene utakmice bila sramota izaći u grad sedam dana. Stajao sam doma i jedva čekao iduću utakmicu da se iskupimo, da zabijem, bilo što, samo da isperem sramotu. Razlika je bila da bismo mi tada izašli na teren kao psi pušteni s lanca.

Ovo danas ne sliči ni na što. Ne mogu shvatiti da nisam vidio ni jedan sprint, ni jedan klizeći, želju i volju da se pokaže barem borba. Uvijek sam mislio kako u Hajduku ne može igrati svatko, ali očito u ovakvom može. Tužno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.