Za Rijeku je protiv Šibenika zaigrao jedan od najvećih pehista hrvatskog nogometa

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U POČETNOJ postavi Rijeke u ogledu sa Šibenikom danas se prvi put otkako se vratio na Rujevicu našao 30-godišnji stoper Matej Mitrović. Mitrovića možemo nazvati jednim od najvećih pehista hrvatskog nogometa posljednjih godina s obzirom na to da su nekad važnom reprezentativcu ozljede devastirale karijeru.

Bio je važan igrač u plasmanu Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiju

Mitrović je, podsjetimo, odigrao važnu ulogu u plasmanu Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, gdje je kasnije osvojila srebro. Nastupio je u pet od deset kvalifikacijskih utakmica, od čega u četiri od prve minute. Jedna od tih u kojima je bio starter je i ona ključna u Ukrajini, gdje je momčad tada novog izbornika Zlatka Dalića pobjedom 2:0 izborila dodatne kvalifikacije.

Ipak, kada je Dalić birao stopere za Rusiju, Mitrović je ostao na širem popisu. Dejan Lovren, Domagoj Vida i Vedran Ćorluka bili su zacementirani, a izbornik je ispred Mitrovića odabrao Duju Ćaleta-Cara.

Uništile ga ozljede

U sezonu nakon Svjetskog prvenstva Mitrović je ušao kao standardni stoper Club Bruggea pa ga je i Dalić vratio u reprezentaciju. Nažalost, u prosincu 2018. pretrpio je tešku ozljedu gležnja zbog koje je propustio ostatak sezone.

U sljedećoj je sezoni tu ozljedu obnovio i u potpunosti je izgubio kontinuitet nastupa, a u ljeto 2020. godine zadobio je još jednu tešku ozljedu, ovaj put pete. Zbog nje ga nije bilo još pola godine te u Belgiji više nisu ozbiljno računali na njega.

Zaigrao prvi put nakon više od godinu dana

Ovog se ljeta odlučio vratiti u Rijeku, za koju je igrao od 2013. do 2017. godine. No na pripremama se opet ozlijedio i u sastav se vratio tek početkom ožujka. U posljednja četiri kola bio je na klupi, a sada je uskočio u prvih 11 umjesto kartoniranog Emira Dilavera.

Protiv Šibenika je tako ubilježio svoj prvi nastup u službenoj utakmici još od veljače prošle godine, kada je odigrao 32 minute u utakmici belgijskog kupa između Club Bruggea i Genta. Sada je u igri bio do 85. minute, a onda ga je zamijenio Ivan Smolčić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.