Zadar od HKS-a traži sankcioniranje Rozića: "Namjerno je ozlijedio Bašića"

Foto: Foto: Screenshot/Youtube/Zadarsport.com

ZADAR je uputio stegovnom sudu Hrvatskog košarkaškog saveza zahtjev za ekspertizu druge polufinalne utakmice PH protiv Cibone (73:70). Traži se sankcioniranje kapetana Cibone Marina Rozića zbog namjernog udaranja kapetana Zadra Lovre Bašića te utvrđivanje odgovornosti sudaca zbog nesankcioniranja prekršaja.
 
Incidenti obilježili derbi u Zadru: Pogledajte prljavi potez kapetana Cibone
 
"Poštovani gosp. Jendriš, vezano za drugu polufinalnu utakmicu PH između KK Zadar i KK Cibona odigrane u Zadru, 21.05.2016., tražimo da se izvrši ekspertiza iste. Naglasak stavljamo na događaj u 4. četvrtini (u samoj završnici utakmice) u kojoj je došlo do namjernog ozljeđivanja našeg igrača Lovre Bašića od strane igrača KK Cibona Marina Rozića. Nakon pregledane snimke po nekoliko puta vidljivo je da je igrač Marin Rozić s namjerom ozlijedio Lovru Bašića, a što nije prvi put, jer ista situacija dogodila se i u prošlogodišnjem PH na utakmici u Zagrebu, a sudionici su bili isti i rezultat isti", stoji u priopćenju Zadra.
 

 
VIDEO: Trener Cibone poludio u Zadru: Jebala vas ovakva publika koja viče "niger, niger"
 
"Posebnu odgovornost tražimo od sudaca (posebno suca Dožaia koji je bio u neposrednoj blizini incidenta, 3-4m) koji isti događaj nisu ničim sankcionirali niti zaustavili igru, već su dozvolili da se odigraju dvije akcije prije prekida. Nakon gore navedenog incidenta, koji je izrevoltirao dio navijača došlo je do nesportskog ponašanja prema gostujućoj momčadi. Također želimo naglasiti i to da je trener gostujuće momčadi odlazeći na press-icu vrijeđao stručni stožer KK Zadar , Klub i Grad što je nastavio na istoj.
 
Zbog svega gore navedenoga tražimo:
1. Da se pregleda snimka navedenog dijela utakmice
2. Da se igraču KK Cibona Marinu Roziću odrede sankcije
3. Da se provjeri odgovornost sudaca – suca za nesankcioniranje istog događaja", poručuju iz Zadra.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.