RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagreb je ostvario omjer 0:14 u Ligi prvaka i ispao zbog korone. Evo što kažu u klubu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RUKOMETAŠI PPD Zagreba eliminirani su iz Lige prvaka nakon što klub nije uspio skupiti dovoljno zdravih i spremnih igrača za nastup u osmini finala natjecanja protiv Flensburga.

Jedini hrvatski rukometni prvak u ovom trenutku ima samo petoricu potpuno spremnih igrača. U originalnom rasporedu utakmica osmine finala PPD Zagreb je trebao ugostiti Flensburg 1. travnja u Zagrebu, a sedam dana kasnije igrati gostujuću utakmicu.

Zbog novih pozitivnih slučajeva u momčadi hrvatskog prvaka prvi je dvoboj bio odgođen, a prema unaprijed određenoj proceduri za utakmice doigravanja u Ligi prvaka zagrebački dvoboj je automatski prebačen u Flensburg, gdje su trebale biti odigrane obje utakmice. Danas se saznalo da neće biti odigrana ni jedna, a iz zagrebačkog kluba to su ovako prokomentirali:

''Uz dugotrajne razgovore u posljednjih 48 sati s predstavnicima Europske rukometne federacije te pokušaje pronalaska načina da rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb otputuju na utakmicu osmine finala EHF Lige prvaka u Flensburg, nažalost, njemački predstavnici prolaze u daljnju fazu natjecanja bez borbe. EHF-u nije ništa drugo preostalo nego da upiše pobjede rezultatom 10:0 u korist SG Flensburg-Handewitta.

Kako smo već pisali, previše pozitivnih testova na covid-19 u proteklom tjednu, samoizolacija te ozljede igrača PPD Zagreba su doveli do ovakvog neželjenog scenarija. Odigravanje dvije utakmice u dva dana sa svega pet potpuno spremnih igrača (uz trojicu rekonvalescenata) jednostavno nije bilo moguće.''

PPD Zagreb je u ovoj sezoni odigrao 14 utakmica u Ligi prvaka i sve ih izgubio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.