Zagreb na krilima Horvata i Bičanića svladao Meškov, Nexe poražen u Skoplju

Foto: HINA/ Damir SENČAR

RUKOMETAŠI PPD Zagreba u susretu su 8. kola regionalne SEHA lige kao domaćini u dvorani Sutinska vrela svladali bjeloruski Meškov iz Bresta 29:24 (13:10).

Zagreb je već u prvom poluvremenu uspio stvoriti prednost od pet razlike (11:6), ali gosti iz Bresta su do odlaska na odmor uspjeli smanjiti na 13:10, a s tri uzastopna gola na početku nastavka stigli su i do poravnanja od 13:13. 

Rezultatska neizvjesnost potrajala je sve do pred sam kraj utakmice. Deset minuta prije isteka vremena bilo je 22:22, ali tada je uslijedila velika serija domaćih od 7:1 kojom je osigurana sedma pobjeda u ovom natjecanju.

Zlatko Horvat s osam i Damir Bičanić sa šest golova predvodili su PPD Zagreb, dok je Andrej Jaščanka postigao sedam pogodaka za Meškov.

PPD Zagreb je vodeći na ljestvici s 21 bodom, tri više od drugog Nexea i šest od trećeg Vardara, dok je Meškov peti s 12 bodova.

"Meškov je odigrao jako dobru utakmicu večeras. Mi smo opet dokazali svima, a i samima sebi da moramo ostati fokusirani od prve do zadnje minute. Konačna pobjeda je ono što je najvažnije večeras i sada se okrećemo pripremama za Celje", komentirao je kratko nakon pobjede trener Zagreba Lino Červar.

VIDEO - Pogledajte sažetak Zagrebove pobjede nad Meškovom iz Bresta

Nexe poražen u Skoplju

Rukometaši našičkog Nexea u susretu su 8. kola regionalne SEHA lige izgubili na gostovanju kod prvaka Vardara u Skoplju 26:31 (12:16).

Našičani su tijekom cijelog susreta hvatali zaostatak za Vardarom. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena bilo je 11:10, ali na odmor se otišlo s rezultatom 16:12 u korist domaćih. Drugo poluvrijeme Nexe je započeo serijom 3:0 za smanjenje na 16:15, ali vrlo brzo potom Vardar je uzvratio svojom serijom 3:0 za 20:16. Posljednje približavanje na jedan razlike dogodilo se u 42. minuti kada je bilo 21:20, ali se Vardar s tri gola Dibirova odlijepio na 25:21 te se do kraja utakmice igrači hrvatskog predstavnika nisu uspjeli približiti na manje od dva gola zaostatka.

Marin Šipić je s pet golova bio najefikasniji kod Nexea, dok su Timur Dibirov i Danil Šiškarev postigli po pet pogodaka za Vardar.

Treći Nexe ima 15 bodova, tri manje od drugog Vardara, dok je na vrhu PPD Zagreb s 21 bodom.

VIDEO - Pogledajte sažetak Vardarove pobjede nad Nexeom

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.