Zaigrao za Barcelonu prvi put poslije 591 dana, a u međuvremenu zaradio pravo bogatstvo

Foto: Guliver Image/Getty Images

VJEČNO ozlijeđeni Thomas Vermaelen konačno je zaigrao za Barcelonu. Od njegove posljednje utakmice za katalonski klub prošla je godina, sedam mjeseci i 12 dana.
 
Belgijski branič, koji se cijelu karijeru muči s ozljedama, zaigrao je u 3:0 pobjedi Barcelone u Kupu Kralja protiv Murcije. Odigrao je cijelu utakmicu i nije se ozlijedio. Prije toga je posljednji put za klub s Camp Noua nastupio 12. ožujka 2016. godine u 6:0 pobjedi protiv Granade.
 

 
Od utakmice protiv Granade do sinoćnje protiv Murcije Vermaelen je od Barcelone zaradio pet milijuna eura, iako ga nisu koristili zbog loše forme, ozljeda i činjenice da je prošle sezone bio na posudbi u Romi.
 
U Barcelonu je stigao iz Arsenala 2014. godine za 10 milijuna eura, te još potencijalnih devet milijuna kroz bonuse. U prvoj sezoni za Barcelonu odigrao je jednu utakmicu, a u drugoj čak 20.
 

 
Njegov ugovor s Barcelonom nema odredbu o broju odigranih utakmica, već dvije druge, pomalo bizarne, odredbe. Morao je naučiti katalonski jezik i izvršiti maksimalni napor kako bi se integrirao u katalonsko društvo te od Barcelone dobiva 100 tisuća eura godišnje kao kompenzaciju što ga može koristiti na bilo kojem mjestu u momčadi.
 
Ugovor s Barcelonom 31-godišnji Belgijac ima do 2019. godine. Godišnje za neigranje zaradi više od 3,5 milijuna eura.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.