Zakomplicirala se prodaja igrača Hajduka. Još je malo vremena za dogovor transfera

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

EMIR SAHITI (25) mogao bi uskoro napustiti Hajduk. Prije par dana pojavila se informacija da krilnog napadača Kosova ponovno želi HSV, dok je Hamburger Abendblatt objavio da se igrač i sam ponudio njemačkom drugoligašu. S obzirom na to da ljetni prijelazni rok u Njemačkoj traje do 30. kolovoza, malo je vremena za dogovor Hajduka i HSV-a.

Pregovori traju već nekoliko dana, a Bild je danas objavio da su se zakomplicirali. Hajduk za Sahitija odmah traži tri milijuna eura, dok ga HSV navodno želi dovesti na posudbu, a zatim na kraju sezone otkupiti ako bude zadovoljan. Splitski klub nakon debakla u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu mora skupiti 12 milijuna eura, koji su mu nužni za zatvaranje budžeta, a to može postići kroz transfere.

Od ranije se priča o odlasku Rokasa Pukštasa u Parmu. Na tom se poslu već neko vrijeme radi i očekuje se da će biti zaključen do kraja mjeseca. 

HSV je već pokušavao dovesti Sahitija

Ovo nije prvi put da HSV želi Sahitija. Prije dvije godine njemački klub već je pokušao dovesti nogometaša Hajduka, ali nije uspio. Tada su Nijemci ponudili tri milijuna eura, ali bivši predsjednik Lukša Jakobušić i bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius tražili su 4.5 milijuna eura ili ništa. Na kraju je bilo ništa. Sada je Hajduk u lošijoj financijskoj situaciji i ne može si priuštiti da odbije značajnu ponudu za Sahitija.

Otkako je 2018. godine došao u Hajduk, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, zabio 18 i asistirao za 16 pogodaka te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Ugovor sa Splićanima ima do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.