Transferi

Zapeli pregovori oko Biuka? Talijani: Hajduk nije zadovoljan ponudom

Foto: Ivan Terron/Shutterstock

PREGOVORI oko prelaska Hajdukovog krilnog napadača Stipe Biuka u talijansku Sampdoriju zapeli su jer se čelnicima Hajduka ne sviđa ponuda koju su Talijani poslali. "U hrvatskom klubu nisu uvjereni da je posudba s pravom otkupa najbolja opcija. Prijelazni rok završava uskoro, a zasad se ne očekuje pozitivan ishod", piše Tuttomercatoweb.

Posudba s posebnom klauzulom

Isti je talijanski portal nešto ranije objavio kako je Sampdoria ponudila posudbu na jednu sezonu uz naknadu Hajduku od milijun eura s obavezom otkupa do kraja sezone. Hajduk bi po definitivnom prelasku Biuka u Sampdoriju dobio još između 4 i 5 milijuna eura, ali tu postoji kvaka.

Sampdoria bi morala otkupiti Biuka i platiti Hajduku drugi navedeni iznos samo pod uvjetom da ostane u Serie A. Na ovoj klauzuli Talijani inzistiraju jer Sampdoria očekuje borbu za opstanak. To se daje naslutiti i po njenom statusu na početku prvenstva. U prva četiri kola osvojila je samo dva boda i postigla tek jedan gol. 

Biuk je u ljeto prošle godine potpisao ugovor s Hajdukom koji vrijedi do 2026. Za prvu momčad odigrao je 57 utakmica, postigao 5 i namjestio 7 golova. Briljirao je po ulasku u seniorsku ekipu u proljetnom dijelu pretprošle sezone, da bi prošle sezone stagnirao. Na početku pak 2022./2023. vratio se u prvu momčad, čiji je sada stalni član.