Zašto igrači toliko vole Mourinha? Bivši igrač otkrio dosad nepoznat detalj

Foto: Profimedia

JOSE MOURINHO (60) je osoba koja izaziva emocije. Jedni ga vole, drugi ga mrze, ali rijetko tko je ravnodušan prema njemu. Poznato je da je majstor u upravljanju svlačionicom, a gotovo nijedan njegov igrač nikad o njemu nije negativno govorio. Dapače, nogometnim zaljubljenicima u pamćenju su urezane suze Marca Materazzija kada se opraštao od svog trenera koji je odlazio iz Intera.

Sada je u javnost izašla još jedna priča koja jako dobro opisuje Mourinha kao čovjeka i pokazuje zašto ga igrači tako vole. Naime, njegov nekadašnji igrač, a danas novinar Candido Costa, kojeg je portugalski trener vodio u Portu, dao je intervju za Alta Definicao, u kojem je otkrio kako ga je Mourinho počastio povodom rođenja prvog djeteta.

Mourinho: Ovo ti je za mlijeko

"Kada se Rafael rodio, bio sam na porođaju, a nekoliko sati kasnije igrali smo europsku utakmicu s Espanyolom. Kad su ostale dvije minute do kraja utakmice, Mourinho me pozvao da uđem u igru, uhvatio me lagano za vrat i pružio mi ruku kao da mi nešto govori o utakmici. U stvarnosti, pokazivao je prstom na teren i govorio mi: 'Ovo ti je za mlijeko za klinca. Zaslužio si, dobar si čovjek.'

Ušao sam u igru, otišao tamo kamo me je poslao, nisam ni dotaknuo loptu i bilo je gotovo. Poslije utakmice shvatio sam što je napravio za mene. Dobio sam od kluba punu premiju za europski nastup iako nisam napravio ništa. Mourinho me tada nije obogatio, ali me osvijestio na više razina", prisjetio se.