Zavirite u Joseovu šoping-listu: Novi trener Uniteda na njih će potrošiti milijardu i pol kuna

Foto: Guliver Image/Getty Images

150 MILIJUNA FUNTI imat će na raspolaganju Jose Mourinho za nove igrače u Manchesteru i to nakon što je njegov prethodnik i nekadašnji učitelj Louis van Gaal u prethodne dvije godine spiskao 250 milijuna.

Razlog zašto je dobio otkaz je što od hrpe igrača i hrpetine na njih bačenih milijuna nije spojio momčad sposobnu za više od petog mjesta u prvenstvu i na jedvite jade osvojenog FA Kupa, dok se u oba europska kupa osramotio.
 
Jose Mourinho dolazi u Manchester koji od njega traži trofeje odmah, ali i neusporedivo atraktivniju igru od one dosadne, usporene i kilave uspavanke kakvu su morali trpjeti pod otpuštenim LVG-om.
 
Engleski mediji puni su imena igrača koje je Mourinho dao na spisku Unitedovom izvršnom potpredsjedniku Edu Woodwardu i na njemu su John Stones (ili Ezequiel Garay), Andre Gomes, Joao Mario i Alvaro Morata (Mauro Icardi). Kao što vidite, ovdje se ne spominje Zlatan Ibrahimović, ali jer je "besplatan", odnosno zato što u United dolazi bez odštete. 
 
Kako bi doveo ili pokušao dovesti igrače s liste želja, Mourinho će moći računati na raskošan budžet, ali teško da će i to biti dovoljno kako bi kupio sve igrače koji su mu potrebni. 

Prva Mourinhova želja je Evertonov branič John Stones (22). "Novog Terryja" svim silama se trudio dovesti i prošlog ljeta u Chelsea, ali Everton ga tada, kao ni sada, ne pušta za manje od 40 milijuna funti. United će se sada za cijenog stopera morati boriti s Guardiolom i Cityjem.
 
Ako ne uspije dovesti Stonesa, drugi pick za popunjavanje pozicije središnjeg braniča je Ezequiel Garay (29), koji je već igrao za Mourinha u Realu, ali ga je Portugalac otamo prodao u Benficu. 

Andre Gomes (22), veznjak Valencije s pet nastupa za reprezentaciju Portugala i naslovom prvaka s Benficom 2014., koštao bi oko 50 milijuna eura.
 
Joao Mario (23) još je jedan portugalski igrač sredine terena (osam nastupa za reprezentaciju) na listi želja njegovog slavnog sunarodnjaka i dostupan je za oko 35 milijuna eura.

Alvaro Morata (23) za pojačanje napada još je jedan igrač kojeg United ne bi mogao dovesti za manje od 50 milijuna eura, jer Real ga planira otkupiti od Juventusa za 30 milijuna eura, koliko iznosi klauzula između ovih klubova, ali kako bi ga preprodao. 
 
Kao što je Garay rezervni plan ako ne uspije dovođenje Stonesa, tako Mourinho i ovdje ima argentinski back up u liku Interovog kapetana Maura Icardija (23).

Mourinho je zatražio od Uniteda da se kod Juventusa raspita i za lijevog bočnog Alexa Sandra i veznjaka Paula Pogbu, kojeg je lako pustio, ali u Torinu su im odgovorili kako bi njih dvojica koštali 150 milijuna eura. Svaki. 
 
Mourinho će naravno i očistiti svlačionicu, a prvi na redu prema izlazu su Bastian Schweinsteiger, kojeg ozljede i godine (32) udaljavaju od vrhunskog nogometa, te Michael Carrick, zaslužni igrač kluba, ali i skori 35-godišnjak. Juana Matu novi trener Uniteda već je jednom prodao, točnije u siječnju 2014. iz Chelseaja u Manchester. Neće biti iznenađenje ako ode i veznjak Ander Herrera, dok je najbolji igrač David de Gea također potencijalni izlazni transfer, ali naravno, ne zato što ga klub ili Mourinho više ne žele. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.