Završila Jelenićeva bajka: Ovo za klađenje su gluposti, takav je hrvatski mentalitet

JEDAN break u prvom i dva u drugom bila su dovoljna da Nijemac Michael Berrer pobijedi našeg Petra Jelenića u drugom kolu zagrebačkog Indoorsa. Nakon 70 minuta bilo je 6:4 i 6:3.

Mladi je Splićanin bio najveće iznenađenje prvog kola kada je, došavši u turnir s pozivnicom, svladao puno bolje rangiranog Iliju Bozoljca. No, kada su ga pitali koga bi radije u nastavku, Tipsarevića ili Berrera, Jelenić je rekao kako mu Nijemac nikako ne odgovara. I bio je u pravu. Čitav meč nikako nije uspijevao pronaći odgovor na njegove snažne servise, rijetko mu je koji retern završavao u polju, a on se s druge strane mučio na svoj početni udarac.

Nakon gubitka prvog seta Jelenić je, doduše, počeo nešto bolje igrati u nastavku. Dobro se držao do 3:3, no Berrer tada ubacuje u višu brzinu i s tri uzastopna gema, odnosno dva breaka, dolazi do konačne pobjede, odnosno 6:3.

Jelenić ipak ima razloga za zadovoljstvo. Plasman u drugo kolo zagrebačkog Indoorsa sigurno će mu donijeti znatan pomak na svjetskoj rang-listi gdje se do ovog turnira nalazio na 544. mjestu. Do sada je u karijeri odigrao samo dva Challengera, na kojim mu je score bio skromnih 1:2.

"Ovo za klađenje je glupost"

"Danas sam ušao drukčije nego jučer, bilo mi je nekako lakše. Dobro sam otvorio meč, igrao sam dominantno, nije me uopće impresionirao. Ima dobar servis, no ja sam u ključnim trenucima ipak lošije odigrao, a i naša mu je sutkinja dala jednu loptu koje je bila bitna", pokušao je opisati uzroke poraza splitski tenisač te dodao:

"Nisam se uspio oporaviti od prvog dana. Imao sam upale i nogu i ruku, nisam se mogao kretati i pokušavao sam što prije završavati poene. Njemu sigurno nije bilo ugodno na terenu. Bio mi je bitan ovaj meč jer sam vidio da mogu igrati dobro i snažno. Izgubio sam, ali sam vidio da mogu."

Jelenić je na kraju prokomentirao i natpise u tisku da je njegov meč protiv Bozoljca bio namješten.

"To su gluposti. To je naš hrvatski mentalitet. Ne gleda se kako je netko došao do nečega, nego se odmah pljuje. Vidio sam Bozoljca poslije u svlačionici. On je bio izvan sebe, pričao je s majkom, skoro je plakao. To ne treba uopće komentirati, nije me pogodilo. Kroz jedno ušlo, kroz drugo izašlo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.